Ένα φόρεμα από πέταλα άνθους κατασκευασμένα με τρισδιάστατη εκτύπωση – δημιουργία του Αμερικανού σχεδιαστή μόδας Zac Posen (Ζακ Πόζεν) ήταν μία από τις πιο εντυπωσιακές δημιουργίες που επιλέχθηκαν από διάσημες προσκεκλημένες για το φετινό Met Gala στη Νέα Υόρκη.

Το φόρεμα, το οποίο φόρεσε το μοντέλο από τη Βρετανία Jourdan Dunn αποτελείται από 21 μοναδικά επικαλυπτόμενα πέταλα, κάθε ένα από οποία έχει μέγεθος 50 εκατ. και βάρος 450 γραμμάρια. Κάθε πέταλο εκτιμάται ότι κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια.

Για την εκτύπωση κάθε πέταλου χρειάστηκαν περίπου 100 ώρες και χρησιμοποιήθηκε μηχανή ακριβείας στερεολιθογραφίας στο εξειδικευμένο εργαστήριο Protolabs στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με το Dezeen. Ο κορμός του φορέματος δημιουργήθηκε με εκτύπωση 3D σε τιτάνιο με την τεχνολογία τήξης δέσμης ηλεκτρονίων στο εργοστάσιο στο Σινσινάτι της GE Additive, κατασκευαστικού βραχίονα της General Electric.

View this post on Instagram

Zac Posen made fashion history designing 3D Printed dresses for the Met Gala 2019👏👏👏My favorite design by Zac was the gorgeous 3D printed dress worn by Jourdan Dunn.🌹🌹🌹DREAMY! Each petal took 100 hours to print. The white plastic petals where then painted the most hypnotic red with a special color-shifting paint. The frame was printed from titanium. The entire dress weighed over 30 lbs and took over 1100 hours to make. Bravo Zac!❤️🌹❤️🌹❤️🌹❤️#gypsyglamoure #gypsyglamour #3dprintedfashion #3dprinting #zacposen #metgala2019 #metgala #firstmondayinmay #futureoffashion #fashionart #fashionsculpture #jourdandunn #itgirl #supermodel #fashiontechnology #plasticfashion #fashioninovation #fantasyfashion #fashionjoy #ethereal #dreamy #fashiondose #theperfectred #futuristicfashion #happysunday #fashiongenius #fashionmuse #artmeetsfashion #fashionmeetsart

A post shared by Gina Robinson (@gypsyglamoure) on

View this post on Instagram

A Rose is still a Rose 🥀 📸 @devynsloane

A post shared by Jourdan Dunn (@jourdandunn) on

View this post on Instagram

🌹Met Gala 2019🌹

A post shared by Jourdan Dunn (@jourdandunn) on

Σχεδιασμένο ως 3D αναδημιουργία σώματος της Dunn το φόρεμα έχει βάρος 14 κιλά και μπορεί να αναμορφωθεί, σε μήκος με την προσθήκη 16 πετάλων.

Για την εμφάνισή τους στο gala και άλλες προσκεκλημένες, η Κέιτι Χολμες, η Νίνα Ντόμπρεβ, η Τζούλια Γκάρνερ και η Ντιπίκα Παντουκόν επέλεξαν φορέματα 3D του Αμερικανού σχεδιαστή.

«Οραματίστηκα τη συλλογή, η GE Additive βοήθησε στην κατασκευή και το Protolabs την εκτύπωσε» ανέφερε ο Zac Posen. «Δοκιμάσαμε τα πλαστικά, τα πολυμερή, τις πολυαμίδες και όλα τα διαφορετικά υλικά, επιδιώκοντας να μάθουμε τι ήταν και τι δεν ήταν δυνατόν. Η απάντηση είναι ότι σχεδόν όλα είναι δυνατά», είπε ο γνωστός σχεδιαστής όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση έχει τεράστιο ρόλο στο μέλλον της μόδας και ο Αμερικανός σχεδιαστής ακριβώς αυτό δείχνει με τις δημιουργίες του. Επιτρέπει την προσαρμογή, την ακρίβεια και την κλίμακα που δεν μπορούν να δημιουργηθούν με το χέρι.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο: