Για 9η χρονιά, η Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ κινείται στους ρυθμούς των 17 ομάδων του 9ου Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «τα 12 Κουπέ», καθημερινά, από την Κυριακή 12 έως και την Κυριακή 26 Μαΐου 2019.
Τον καθιερωμένο πια θεσμό εμπνεύστηκε και οργάνωσε η Τατιάνα Λύγαρη με σκοπό την ανάδειξη, ενθάρρυνση και προώθηση νέων καλλιτεχνών της χώρας από όλες τις μορφές της Τέχνης. Πηγή έμπνευσης γι’ αυτό το μοναδικό παγκοσμίως πολιτιστικό σιδηροδρομικό Φεστιβάλ αποτελούν τα 12 κουπέ του New Wagon της Αμαξοστοιχίας, μιας επιβατάμαξας με δώδεκα compartments, όπου νεανικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν καινοτομικά καλλιτεχνικά projects σύντομης διάρκειας για μικρές ομάδες θεατών.
Από το 2010 μέχρι σήμερα, 164 ταλαντούχες νεανικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες (ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, σκηνοθέτες, χορογράφοι, performers, video artists, εικαστικοί, μουσικά συγκροτήματα κλπ.) έχουν παρουσιάσει πρωτότυπες και ευρηματικές καλλιτεχνικές δράσεις, που αποτέλεσαν αφετηρία γνωριμίας με το μοναδικό Τρένο-Θέατρο και έναυσμα για μετέπειτα νέες συνεργασίες.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.