Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν οι διακοπές ανάβουν φωτιές

Όταν οι διακοπές ανάβουν φωτιές

Από τον Τσίπα και το κότερο της Παναγοπούλου μέχρι τον Τραμπ και τις ατελείωτες ώρες που περνά στο γρασίδι του γκολφ, οι αποδράσεις των πολιτικών προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις εφόσον ξεφεύγουν από τις αρχές των υποστηρικτών τους.

Χριστούγεννα 2016, ο Τζάστιν Τριντό απολαμβάνει τον ήλιο της Καραϊβικής, στο ιδιωτικό νησί του 80χρονου Αγά Χαν, του δισεκατομμυριούχου πνευματικού ηγέτη των ισμαηλιτών μουσουλμάνων. Ο πρωθυπουργός του Κανάδα ταξίδεψε, μάλιστα, εκεί με ιδιωτικό ελικόπτερο. Η αντιπολίτευση μιλούσε για ανάρμοστες διακοπές. Το επικοινωνιακό επιτελείο του Τριντό, πάλι, δεν έβλεπε τίποτα επιλήψιμο. Υποστήριζε πως μέχρι την πρωτεύουσα των Μπαχαμών, εκείνος πήγε με κυβερνητικό αεροσκάφος καλύπτοντας το κόστης της πτήσης με δικά του χρήματα. Από το Νασάου μέχρι το ιδιωτικό νησί χρησιμοποιήσε το ελικόπτερο του Αγά Χαν. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις της ελληνικής επικαιρότητας δεν είναι τελείως συμπτωματικά.

Δεν είναι, γιατί παντού οι πολιτικοί και δη οι ηγέτες οφείλουν να έχουν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι μέχρι κι η αναψυχή τους εκλαμβάνεται, τόσο από τον Τύπο όσο και από την κοινή γνωμή, ως μία αποτύπωση του προφίλ τους, της ιδεολογικής τους τοποθέτησης, αλλά και του βαθμού ειλικρίνειας της ρητορικής τους. Για να το θέσουμε όπως θα το έθεταν κι οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ, ακόμη και οι ιδιωτικές στιγμές όπως οι διακοπές τους καλό θα είναι να εμφανίζονται ως σύμφωνες με τις αρχές των υποστηρικτών τους. Είναι, εξάλλου, ένας από τους πρώτους κανόνες που επισημαίνουν οι επικοινωνιολόγοι σε οποιονδήποτε πελάτη τους πολιτικό.

Τι συμβαίνει με την περίπτωση Τσίπρα;

Ποιοι ηγέτες άλλων χωρών έχουν προκαλέσει με τις διακοπές τους;

Γιατί η Μέρκελ δίνει το καλύτερο παράδειγμα;

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Καρολίνας Παπακώστα στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024