Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα πέναλτι η Τσέλσι, αμιγώς αγγλικοί οι τελικοί των ευρωπαϊκών Κυπέλλων

Στα πέναλτι η Τσέλσι, αμιγώς αγγλικοί οι τελικοί των ευρωπαϊκών Κυπέλλων

Μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια η Τσέλσι νίκησε 4-3 στα πέναλτι την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ανταμώνει με την Άρσεναλ στον τελικό του Europa League στο Μπακού - Αμιγώς αγγλικοί οι φετινοί τελικοί των ευρωπαϊκών Κυπέλλων

Απίστευτη εξέλιξη στα φετινά ευρωπαϊκά Κύπελλα. Παρ’ ότι δεν θα διεκδικήσει κάποιο διεθνές τρόπαιο η Μάντσεστερ Σίτι (το φαβορί για την κατάκτηση της Premier League), οι τελικοί σε Champions League και Europa League είναι αμιγώς αγγλικοί!

Μετά το Λίβερπουλ – Τότεναμ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση προέκυψε το Άρσεναλ – Τσέλσι στο Europa League. Οι Μπλε του Λονδίνου έμειναν στο 1-1 με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης σε κανονική διάρκεια και παράταση και εν τέλει πανηγύρισαν την πρόκριση στα πέναλτι με σκορ 4-3.

Το ματς είχε καλό ρυθμό με την πρώτη καλή στιγμή να σημειώνεται στο 14’, με τον Κέπα να πραγματοποιεί τεράστια επέμβαση σε σουτ του Ντα Κόστα μέσα από την περιοχή, μετά από σέντρα του Κόστιτς.

Στη συνέχεια η Τσέλσι άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς και αφού απείλησε δύο φορές σε ένα δίλεπτο (στο 23’ πλασέ Ζιρού πάνω πάνω στην κίνηση) και το 24’ (εκτέλεση φάουλ Γουίλιαν κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ) κατάφερε τελικά να ανοίξει το σκορ.

Ήταν στο 28’ όταν ο Αζάρ έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Λόφτους Τσικ με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα για το 1-0!
Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι άγγιξαν και δεύτερο γκολ, όταν ο Έμερσον τροφοδότησε τον Λόφτους Τσικ μέσα στην περιοχή, με το σουτ του τελευταίου να κοντράρει και να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Τραπ.

Οι μπλε δεν εκμεταλλεύτηκαν τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησαν στο πρώτο 45λεπτο και το πλήρωσαν στο 49’ με ισοφάριση. Ο Γιόβιτς έπαιξε το 1-2 με τον Γκατσίνοβιτς βγήκε φάτσα με τονβ Κέπα και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1 για την Άιντραχτ!
Μάλιστα μετά την ισοφάριση η Άιντραχτ πίεσε για το γκολ της πρόκρισης, όμως η αλήθεια είναι ότι παρότι το ματς συνέχισε να είναι ανοικτό, δεν είχαμε την πολύ σπουδαία φάση από τις δύο ομάδες.

Έτσι το 90λεπτο έληξε στο ισόπαλο 1-1 και οδηγηθήκαμε στο ημίωρο της παράτασης. Στο πρώτο 15λεπτο οι Γερμανοί έφτασαν πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν στο 100’, μετά από σέντρα του Κόστιτς ο Αλέρ έστειλε την μπάλα προς την εστία της Τσέλσι όμως ο Νταβίντ Λουΐζ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή!

Η απάντηση των γηπεδούχων στις καλές ευκαιρίες ήρθε στο Β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 111’. Ο Έμερσον σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Τραπ να αποκρούει αρχικά. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα στρώθηκε και πάλι στον μπακ της Τσέλσι όμως την ώρα που ετοιμαζόταν να σκοράρει, ο Χίντερεγκερ έδιωξε σωτήρια για την ομάδα του.

Ούτε η παράταση ανέδειξε νικητή με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην διαδικασία των πέναλτι.

Τα πέναλτι:

0-1 O Αλέρ σκοράρει για την Άιντραχτ1-1 Ο Μπάρκλεϊ ισοφαρίζει για την Τσέλσι

1-2 Ο Γιόβιτς δίνει προβάδισμα στην Άιντραχτ

1-2: Αποκρούει ο Τραπ το πέναλτι του Αθπιλικουέτα, μένει ως έχει το σκορ

1-3 Ο Ντε Γκουζμάν δίνει προβάδισμα δύο γκολ στην Άιντραχτ

2-3 Ο Ζορζίνιο μειώνει για την Τσέλσι

3-3 Εύστοχος ο Νταβίντ Λουΐζ.

Μένει το 3-3. Απέκρουσε το πέναλτι του Πασιένσια ο Κέπα.

4-3 Ευστοχεί ο Αζάρ και η Τσέλσι περνάει στον τελικό!

Σκόρερ: 28’ Λόφτουτς Τσικ – 49’ Γιόβιτς

Τσέλσι (Μαουρίτσο Σάρι): Κέπα, Νταβίντ Λουίζ, Κρίστενσεν (74′ Τζαπακόστα), Αθπιλικουέτα, Εμερσον, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Γουίλιαν (62′ Πέδρο), Λόφτους-Τσικ (85′ Μπάρκλεϊ), Αζάρ, Ζιρού (96′ Ιγουαΐν)

Άιντραχτ (Αντι Χούτερ): Αμπρααμ, Χίντερεγκερ, Φαλέτ, Ντα Κόστα, Χασέμπε, Ρόντε (70′ Ντε Γκουζμάν), Γκατσίνοβιτς (118′ Πασιένσια), Κόστιτς, Ρέμπιτς (93′ Αλέρ), Γιόβιτς.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024