Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Europa League: Στον τελικό ο Σωκράτης, «γάζωσε» τις Νυχτερίδες η Άρσεναλ

Europa League: Στον τελικό ο Σωκράτης, «γάζωσε» τις Νυχτερίδες η Άρσεναλ

Η Άρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου «γάζωσε» τη Βαλένθια στο Μεστάγια (2-4) και προκρίθηκε με δύο νίκες στον τελικό του Europa League - Χατ τρικ ο Ομπαμεγιάνγκ

Με εμφατικό τρόπο προκρίθηκε στον τελικό του Europa League η Άρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, καθώς νίκησε τη Βαλένθια και στο Μεστάγια.

Μετά το 3-1 στο Λονδίνο οι Άγγλοι «γάζωσαν» τις Νυχτερίδες και στην Ισπανία (2-4) με τον αέρινο Ομπαμεγιάνγκ να σημειώνει χατ τρικ.

Κατόπιν αυτού η… αγγλική παροικία των ευρωπαϊκών τελικών μεγαλώνει από το βράδυ της Πέμπτης (09/05), καθώς το ζευγάρι στο Champions League συνθέτουν ως γνωστόν Λίβερπουλ και Τότεναμ.

Σημειωτέον η Άρσεναλ επιστρέφει σε τελικό (έστω και στο Europa League) για πρώτη φορά από το 2006 που ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι Κανονιέρηδες της νέας εποχής, αυτής του Ουνάι Έμερι (ή αλλιώς του mister UEFA Europa League) έκαναν ένα αποφασιστικό βήμα απόψε, για να μπουν ξανά στους… χάρτες με τις υπολογίσιμες δυνάμεις της Γηραιάς Ηπείρου. Με τα τέρματα, ποιών άλλων; Του Ομπαμεγιάνγκ (17′, 69′, 89′) και του Λακαζέτ (μαζί έχουν σκοράρει και τα οκτώ τελευταία γκολ της ομάδας στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση) η ομάδα του Έμερι επικράτησε 4-2 των αξιόμαχων Νυχτερίδων και έκλεισε εισιτήριο για το Μπακού.

Ο χορός των τερμάτων άνοιξε νωρίς, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 11′. Ο Γκέδες έδωσε δεξιά στον Μορένο κι αυτός με τη σειρά του στον Γκαμεϊρο ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Στο 16′ ο Μορένο άγγιξε το 2-0 που θα άλλαζε τις ισορροπίες, όμως το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην επόμενη φάση η Άρσεναλ βρήκε το «χρυσό» εκτός έδρας γκολ.

Ο Λακαζέτ συνεργάστηκε με το έτερον γηπεδικό ήμισυ Ομπαμεγιάνγκ δίνοντας του την μπάλα με κεφαλιά κι αυτός με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Με το «καλησπέρα», στην επανάληψη, ο Γάλλος με σουτ μέσα στην περιοχή έκανε το 1-2 για την Άρσεναλ και κάπου εκεί οι ρεαλιστικές ελπίδες της Βαλένθια άρχισαν να σβήνουν….

Οι Ισπανοί όμως δεν πέταξαν λευκή πετσέτα, ο Γκαμεϊρό έβαλε το σώμα στην πορεία της μπάλας μετά το σουτ του Ροντρίγκο και έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με τις Νυχτερίδες να συνεχίζουν να κυνηγούν το… αδύνατο. Στο 69ο λεπτό όμως και πάλι ο Ομπαμεγιάνγκ με κοντινή προβολή στο πρώτο δοκάρι σκόραρε για το 2-3 και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε.

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, για όλους εκτός του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Γκαμπονέζος άσος στο 89ο λεπτό του αγώνα με δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Νέτο, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2!

Κάπως έτσι, η Άρσεναλ έκλεισε το εισιτήριό της για το Μπακού, επιστρέφοντας σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά με το 2006 όταν πήγε μέχρι το τέλος της διαδρομής του Champions League στο Παρίσι αλλά ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα.

Βαλένθια: Νέτο, Πιτσίνι (56′ Σολέρ), Γκαράι, Γκάμπριελ, Γκαγιά, Βας, Παρέχο, Κοκλέν, Γκέντες (71′ Τόρες), Ροντρίγκο (72′ Λορέντσο), Γκαμεϊρό

Άρσεναλ: Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μέιτλαντ – Νάιλς, Τορέιρα (80′ Γκεντουζί), Τζάκα, Κολάσινατς (71′ Μουστάφι), Εζίλ (62′ Μκιταριάν), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024