Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εθνικές εκλογές αν χάσετε την «ψήφο εμπιστοσύνης» της 26ης Μαΐου

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εθνικές εκλογές αν χάσετε την «ψήφο εμπιστοσύνης» της 26ης Μαΐου

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας πως «ο πολακισμός καθιερώνεται ως το τελευταίο  στάδιο της κατρακύλας Τσίπρα»

«Τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν την χαρίζουμε στην Αριστερά» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας πως «ο πολακισμός καθιερώνεται ως το τελευταίο  στάδιο της κατρακύλας Τσίπρα».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προκηρύξει, ακόμη και σήμερα, εθνικές εκλογές ενώ επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι «Τσίπρας ίσον Πολακη και Πολάκης ίσον Τσίπρας».Τόνισε χαρακτηριστικά πως «ο πολακισμός έχει γίνει πια επίσημο κυβερνητικό δόγμα, ως μία μορφή φασισμού».

Ο Κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να καλύψει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας με την απόφασή του να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας κατά του προσώπου του σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Σημείωσε πως η ειλικρινής συγνώμη είναι ένδειξη γενναιότητας και θα μπορούσε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να ζητήσει συγνώμη για τις αναφορές του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ή να ζητήσει ο κ. Τσίπρας από τον ίδιο να ανασκευάσει τη δήλωσή του ενώ πρόσθεσε αναφερόμενος στον Μανώλη Κεφαλογιάννη. . «Κακώς  ευρωβουλευτής μας χρησιμοποίησε φωτογραφίες που δεν είναι αληθινές» .

Για τις διακοπές του πρωθυπουργού στο κότερο, σημείωσε πως «όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας του πολιτικούς αντιπάλους για τις σχέσεις με την ελίτ και κάνεις διακοπές σε κότερο λίγες ημέρες μετά το Μάτι, όταν υπάρχει βάσιμες υπόνοιες συναλλαγής, τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς κριτική».

Σε άλλο σημείο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως η κυβερνητική πλειοψηφία  στηρίζεται με βουλευτές που αντάλλαξαν αρχές με καρέκλες .

Πηγή:onetv.gr

«Δεν θα δεχθώ  καμία χυδαία αναφορά εναντίον της οικογένειάς μου»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε  και στη συζήτηση της Τετάρτης στη Βουλή τονίζοντας ότι είναι αλήθεια ότι την περασμένη Τετάρτη η συζήτηση εκτραχύνθηκε.« Όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν είναι το ήθος μου. Κάνει λάθος όμως ο Τσίπρας να νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία πολιτεύομαι είναι ένδειξη αδυναμίας. Το ξαναλέω ότι δεν θα δεχθώ καμία χυδαία αναφορά εναντίον της οικογένειάς μου» είπε σε υψηλούς τόνους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις χθεσινές καταδρομικές επιθέσεις σε καταστήματα από κουκουλοφόρους που ζητούσαν να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. «Οι μπαχαλάκηδες διασύρουν τη χώρα επειδή τους αφήνετε ελεύθερους να τα κάνουν γυαλιά – καρφιά. Καταστήσατε τους Έλληνες  όμηρους της βίας των κουκουλοφόρων» τόνισε για να προσθέσει ότι «είναι παρεξηγήσιμη η σπουδή που επέδειξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δημοσιοποιήσει την απόφασή της να ερευνήσει τη μη χορήγηση άδειας στο δολοφόνο Κουφοντίνα».

«Τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν την χαρίζουμε στην Αριστερά»

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών τόνισε πως τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν την χαρίζουμε στην Αριστερά. «Κάποια στιγμή όμως η οικονομία πρέπει να δημιουργήσει και πλούτο. Εσείς το μόνο που έχετε κάνει μέχρι σήμερα, είναι να ανακυκλώνετε μιζέρια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τσίπρας ίσον Πολάκης»

«Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας» επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «θα μπορούσε από την αρχή να ζητήσει από τον υπουργό του να ανασκευάσει, όταν επιτέθηκε άνανδρα σε έναν ήρωα της ζωής. Να τον ανακαλέσει στην τάξη γιατί μείωσε έναν άξιο επιστήμονα με αναπηρία. Ή ακόμη και να τον αποπέμψει.Αν το είχε κάνει, τίποτε από αυτά που έγιναν την τελευταία εβδομάδα δεν θα είχαν συμβεί».

Απάντηση με Αναγνωστάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στον  κ. Τσίπρα, για τους στίχους ποιήματος που διάβασε την Τετάρτη στη Βουλή.  «Ο Ανέστης Αναγνωστάκης δήλωσε ότι ο στίχος που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας γράφηκε από τον πατέρα του για κάποιους σαν τον κ. Τσίπρα. Συνεπώς σας τον επιστρέφω και με την σειρά μου σας αφιερώνω ένα δίστιχο από το ποίημα «Φοβάμαι»: Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη την φωλιά πασχίζουν να βρουν λεκέδες στη δική σου».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024