Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκίνηση και ελπίδα από το ξύπνημα της 8χρονης Αλέξιας - Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν

Συγκίνηση και ελπίδα από το ξύπνημα της 8χρονης Αλέξιας – Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν

Kρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της 8χρονης Αλεξίας από τις Θεσπιές Βοιωτίας, σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία

Kρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της 8χρονης Αλεξίας από τις Θεσπιές Βοιωτίας, σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. Ο διοικητής του νοσοκομείου Εμμανουήλ Παπασάββας δήλωσε ότι η μικρή Αλεξία είναι διασωληνωμένη και σε μερική καταστολή με την κατάσταση της να θεωρείται κρίσιμη αλλά σταθερή.

Παράλληλα ο κ. Παπασάβας διευκρίνισε πως η κίνηση της μικρής να σφίξει το χέρι της μητέρας της είναι αντανακλαστική και αποτελεί αντίδραση στα ερεθίσματα που δέχεται.

Νωρίτερα σήμερα το ιατρικό προσωπικό του Παίδων Αγία Σοφίας δοκίμασε να βγάλει για λίγο από το καθεστώς καταστολής την 8χρονη έπειτα από 12 ημέρες νοσηλείας και παρατήρησε κάποια πρώτα θετικά σημάδια.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο πατέρας του κοριτσιού ο οποίος ανέφερε πως οι θεράποντες ιατροί την επαναφέρουν σταδιακά από την καταστολή. Με δάκρυα χαράς υποδέχθηκε την είδηση και η μητέρα της 8χρονης, λέγοντας πως επιτέλους εισακούστηκαν οι προσευχές της οικογένειας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του νοσοκομείου έχει ως εξής:

«Η ασθενής Α. Σ. παραμένει διασωληνωμένη χωρίς όμως πλήρη αναπνευστική υποστήριξη. Κινεί τα άκρα ομότιμα και γενικώς είναι βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Εφόσον η βελτίωση παραμένει προοδευτική, αναμένεται εκτός απροόπτου, να απαλλαγεί από την καταστολή και ενδεχομένως να αποσωληνωθεί τα επόμενα 24ωρα, αλλά θα παραμείνει στην Εντατική Μονάδα Νοσηλείας παρακολουθούμενη. Η κατάστασή της γενικώς, παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή».

Τo χρονικό του τραυματισμού

Έντεκα ημέρες έχουν συμπληρωθεί από τη στιγμή που άρχισε ο γοολγοθάς της μικρούλας και της οικογένειάς της. Ήταν μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα. Κατά τη διάρκεια του οικογενειακού γλεντιού το κοριτσάκι έπαιζε αμέριμνο στην αυλή του σπιτιού του.

Ξαφνικά, μπροστά στα μάτια των γονιών της σωριάστηκε στο έδαφος. Εκείνοι έτρεξαν κοντά της και διαπίστωσαν έντρομοι ότι έχανε αίμα από το κεφάλι της.

Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του πασχαλινού γλεντιού ακούγονταν πυροβολισμοί από το διπλανό χωριό, Λεοντάρι Βοιωτίας, από το οποίο τους χωρίζει μια μικρή ρεματιά.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου μεταφέρθηκε, διαπίστωσαν ότι το παιδί έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και μάλιστα πως η σφαίρα ήταν σφηνωμένη στο κρανίο του. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ από εκεί μεταφέρθηκε τελικά στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

Τα λόγια της μητέρα της, που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της, είναι συγκλονιστικά: «Είναι σε κώμα, τη χαϊδεύω, τη φιλάω, την κοιτάζω. Τι να καταλάβει το παιδί, είναι σε κώμα. Προσεύχομαι κάθε μέρα στο Θεό ελπίζοντας σε ένα θαύμα».

Πώς έφθασαν στα ίχνη του δράστη

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης του Πάσχα αστυνομικοί της Ασφάλειας άρχισαν να πραγματοποιούν εκτεταμένους ελέγχους σε σπίτια στο χωριό Λεοντάρι. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, εκεί είχε στηθεί γλέντι με μπαλωθιές, οι οποίες δεν σταμάτησαν ούτε όταν τραυματίστηκε η 8χρονη Αλεξία.

Οι αστυνομικοί, από τις έρευνες που έκαναν και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, είχαν εστιάσει σε δυο τρία σπίτια στο χωριό Λεοντάρι. Σε ένα από αυτά τα σπίτια εντόπισαν μέσα σε μια γλάστρα τρεις ξεχασμένους κάλυκες -οι υπόλοιποι είχαν μαζευτεί- από περίστροφο «Μάγκνουμ 357».

Έτσι λοιπόν οι αστυνομικοί έφτασαν στον 54χρονο, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης πρατηρίου από την Αθήνα και είχε έρθει σε φιλικό σπίτι στο χωριό Λεοντάρι για το Πάσχα.

Ο 54χρονος συνελήφθη και παραδέχτηκε ότι την συγκεκριμένη ώρα πυροβολούσε στον αέρα πάνω στο γλέντι, χωρίς βέβαια να μπορεί να φανταστεί το κακό που θα έκανε.

Επίσης, ομολόγησε ότι είχε κρύψει το όπλο στο λεβητοστάσιο του σπιτιού του στην Αθήνα και συγκεκριμένα μέσα στη δεξαμενή του πετρελαίου, ενώ αρνήθηκε να πει στις αρχές πώς έφτασε στην κατοχή του το εν λόγω όπλο το οποίο έφερε χωρίς την ειδική άδεια.

Τι είπε στους αστυνομικούς

Ο 54χρονος υποστήριξε πως δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανέναν. «Πολλοί πυροβολούσαν και πετούσαν βεγγαλικά. Δεν ήξερα αν το κοριτσάκι τραυματίστηκε από δική μου μπαλωθιά» φέρεται να υποστήριξε ο 54χρονος, σημειώνοντας πως δεν εμφανίστηκε στην αστυνομία γιατί φοβήθηκε.

«Όταν έμαθα για τον τραυματισμό συγκλονίστηκα και παράλληλα τρομοκρατήθηκα», είπε και παραδέχτηκε ότι αποφάσισε να «φυγαδεύσει» το όπλο, πιθανότατα για να μη βρεθεί στην κατοχή του. Το είχε παράνομα, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο ίδιος έφυγε από το Λεοντάρι την ημέρα του Πάσχα.

«Έδωσα το όπλο σε κάποιους φίλους και το μετέφεραν στην Αθήνα για να το κρύψουν στο σπίτι μου», υποστήριξε, επίσης, ο 54χρονος. Είπε στους αστυνομικούς πως στις ημέρες που μεσολάβησαν από την ημέρα του Πάσχα, όταν τραυματίστηκε η μικρή Αλεξία από την αδέσποτη σφαίρα, έβλεπε ειδήσεις για την πορεία της υγείας του παιδιού, και ισχυρίστηκε ότι είχε πρόθεση να παραδοθεί.

«Δεν πιστεύω ότι έκανα εγώ τέτοιο πράγμα. Είμαι συντεντριμμένος. Πώς πήγα να σκοτώσω ένα παιδί; Ήμασταν όλοι μαζί στο τραπέζι, ρίχναμε βεγγαλικά και εγώ με το όπλο. Όταν έμαθα για τον τραυματισμό του παιδιού φοβήθηκα την κατακραυγή του κόσμου και γι’ αυτό δεν πήγα στην αστυνομία. Το περίστροφο το έχω κρύψει στην Αθήνα και θα σας πω πού είναι» δήλωσε χαρακτηριστικά για το περιστατικό.

Η οργή του πατέρα: «Έπρεπε να είχε πάει φυλακή ο δράστης»

Την περασμένη εβδομάδα, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θήβας, ο 54χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή του πατέρα της 8χρονης Αλεξίας: «Είμαι έξαλλος με την απόφαση της δικαιοσύνης. Αυτός ο άνθρωπος έπρεπε να είχε πάει στη φυλακή, δεν έπρεπε να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος. Έπρεπε να τον προφυλάκιζαν, αν όχι από σεβασμό για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το παιδί μου, τουλάχιστον για να παραδειγματιστούν και όλοι οι υπόλοιποι που γιορτάζουν με πυροβολισμούς».

Ο πατέρας αναφέρθηκε και στη συγνώμη που απηύθυνε ο 54χρονος λέγοντας: «Δεν μπορώ να συγχωρέσω τον δράστη. Ας τον συγχωρέσει ο Θεός. Θα τον συγχωρούσα μόνο αν εμφανιζόταν μόνος του και δεν προσπαθούσε να στείλει το όπλο στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και πρόσθεσε: «Η συμπεριφορά του δείχνει πως δεν είναι σωστός άνθρωπος. Φέρθηκε πολύ άσχημα».

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024