Φωτογραφίες: Automedia

Aν και ελάχιστα στοιχεία μένουν πλέον κρυφά σε σχέση με την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση του Zuffenhausen, η Taycan προσφέρει για ακόμα μια φορά μια σειρά εικόνων της ως δοκιμαστικό πρωτότυπο, προδίδοντας όλα εκείνα τα στοιχεία μέσω των οποίων θα προσπαθήσει να πείσει τους λάτρεις της φίρμας να απαρνηθούν την παράδοση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, όπως συνηθίζεται για το ηλεκτρικό είδος η Taycan δεν διαθέτει εισαγωγές αέρα ενώ η όψη της ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά χάρη στα διαιρούμενα φωτιστικά σώματα. Σε ό,τι αφορά τη συνολική εντύπωση που δημιουργεί η αισθητική της, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σιλουέτα της σε προφίλ που δείχνει πιο ισορροπημένη σε σχέση με τις συνήθεις αναλογίες των μοντέλων της Porsche.

Ανεξαρτήτως αισθητικής, όπως είναι ήδη γνωστό, η Taycan θα περάσει στην παραγωγή πριν την εκπνοή του έτους με τους Γερμανούς να κάνουν ήδη τις κατάλληλες κινήσεις προκειμένου να αυξήσουν τους ρυθμούς παραγωγής με δεδομένες τις συσσωρευμένες παραγγελίες που έχουν ήδη ξεπεράσει τις 20.000 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι αυτός ο αριθμός δεν εκφράζει το απλό ενδιαφέρον ισάριθμων καταναλωτών, αλλά αντικατοπτρίζει το πραγματικό μέγεθος όσων έχουν σπεύσει να καταβάλλουν προκαταβολή 2.500 ευρώ προκειμένου να αποκτήσουν την Taycan.

Αν και η Porsche δεν έχει δημοσιοποιήσει τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της Taycan, σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις η ηλεκτρική Porsche θα εφοδιάζεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής ισχύος 600 ίππων τα οποία θα της εξασφαλίζουν επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα.

Την τροφοδοσία των ηλεκτροκινητήρων θα αναλαμβάνουν μπαταρίες ιόντων λιθίου με προσδοκώμενη αυτονομία 500 χλμ. οι οποίες θα μπορούν να αναπληρώσουν την ενέργεια που απαιτείται για 100 χλμ. σε μόλις τέσσερα λεπτά χάρη στο καινοτόμο σύστημα φόρτισης της Porsche.

Παράλληλα, όπως είναι ήδη γνωστό, η Porsche δεν θα περιοριστεί μόνο στο τετράθυρο αμάξωμα της Taycan καθώς εξελίσσει ήδη μια πρακτικότερη έκδοση η οποία έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της ως πρωτότυπο και η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της ως έκδοση παραγωγής από το 2021 με τα διακριτικά Sport Turismo.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο