Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης: Η εθνική καταστροφή που ζήσαμε στο Μάτι έχει δύο ενόχους

Θεοδωράκης: Η εθνική καταστροφή που ζήσαμε στο Μάτι έχει δύο ενόχους

«Η αδυναμία των κυβερνητικών να αντεπεξέλθουν και η αδυναμία της διεφθαρμένης από τα ρουσφέτια γραφειοκρατίας να κάνει τη δουλειά της» είναι οι δύο λόγοι που ζήσαμε το μεγάλο δράμα, την εθνική καταστροφή στο Μάτι

«Η αδυναμία των κυβερνητικών να αντεπεξέλθουν και η αδυναμία της διεφθαρμένης από τα ρουσφέτια γραφειοκρατίας να κάνει τη δουλειά της» είναι οι δύο λόγοι που ζήσαμε το μεγάλο δράμα, την εθνική καταστροφή στο Μάτι, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Καβάλα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, σχολιάζοντας το ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά, έκανε την διαπίστωση πως δεν υπήρξε καμία προετοιμασία και συνεννόηση. “Υπήρχε ένα χάος και ο κρατικός μηχανισμός φάνηκε ότι δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή” και συμπληρώνοντας κάλεσε την Δικαιοσύνη να είναι πολύ αυστηρή απέναντι τόσο στην ηγεσία της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και της πολιτικής προστασίας, όσο και απέναντι στα πολιτικά στελέχη.

Ερωτηθείς για τον ρόλο που θα παίξει η Συμφωνία των Πρεσπών στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως ο θόρυβος που ξέσπασε γύρω από αυτή την εθνική υπόθεση, έχει δημιουργήσει σε τμήματα της κοινωνίας κάποιες ψευδαισθήσεις και “αντί να είναι μια αφορμή για ενότητα, συμφωνία και συνεννόηση, στάθηκε, για άλλη μια φορά, αφορμή για διχασμό”. Σε αυτό υπεύθυνος ήταν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ που θεώρησε ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση τους αντιπάλους της κυβέρνησης, όσο και η αντιπολίτευση που έχει μια λογική ότι όλα τα προβλήματα μπορούν να παρατείνονται χωρίς να λύνονται.

Διευκρίνισε ακόμη τα οφέλη της χώρας από τη Συμφωνία: “Καταφέραμε να τους πάρουμε το όνομα πίσω και να παραδεχτούν ότι η αρχαία Μακεδονία, η ιστορία της Μακεδονίας, ανήκει στους Έλληνες”. Τόνισε, μάλιστα, πως αποτελεί στρουθοκαμηλισμό να μην βλέπουμε πως πριν την Συμφωνία όλος ο κόσμος είχε αναγνωρίσει τη χώρα ως Μακεδονία και τα προϊόντα ως Μακεδονικά και επισήμανε πως ο πόλεμος, όμως, για να κερδηθεί θέλει τη συστράτευση όλων. Υποστήριξε τέλος πως πρέπει να υπερασπιστούμε τα μακεδονικά προϊόντα, τη δύναμη της Θεσσαλονίκης, της Ανατολικής, της Κεντρικής, της Δυτικής Μακεδονίας και να κυριαρχήσουμε στην περιοχή. “Ο τρόπος που κυριαρχείς σήμερα στην περιοχή είναι η οικονομία, η παιδεία και ο πολιτισμός”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε πως “είναι από μόνες τους κάτι πάρα πολύ σημαντικό που θα χαράξει τη ζωή της Ελλάδας τα επόμενα πέντε χρόνια” ενώ σχετικά με τις συνεργασίες και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο είπε πως ο Σύριζα αλλάζει προτεραιότητες σύμφωνα με τις ανάγκες του: “Μέχρι προχθές ήταν αγκαλιά με τον κ. Καμμένο, τώρα άλλαξε και λέει πως σημασία δεν έχουν τα μνημόνια, αλλά η μάχη με την ακροδεξιά” και προέβλεψε πως μέχρι τις βουλευτικές εκλογές θα βρει έναν άλλον εχθρό.

Τον Σταύρο Θεδωράκη συνοδεύουν στην περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιάννης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Κακλίκης, Γιώργος Κορκόβελος και Τάνια Παλαμίδη.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024