Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα Μάλερ: Απαντήσεις από τον πρώην επικεφαλής του FBI Τζ. Κόμεϊ σε ανοιχτή εκδήλωση

Έρευνα Μάλερ: Απαντήσεις από τον πρώην επικεφαλής του FBI Τζ. Κόμεϊ σε ανοιχτή εκδήλωση

Ο Τζέιμς Κόμεϊ θα απαντήσει σε ερωτήσεις ανοιχτής εκδήλωσης του CNN, την ημέρα της επετείου 2 χρόνων από την απόλυσή του από τον Τραμπ.

Ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης με συντονιστή τον παρουσιαστή του CNN Άντερσον Κούπερ.

Η εκδήλωση θα από το CNN στις 9 Μαΐου στις 20:00 το βράδυ από την Ουάσινγκτον, καθώς την ημέρα εκείνη συμπληρώνονται δύο χρόνια ακρίβως από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να τον απολύσει στις 9 Μαΐου του 2017.

Ο διορισμός του Κόμεϊ ως επικεφαλής του FBI είχε επικυρωθεί με συντριπτική πλειοψηφία -93 προς 1- από την Γερουσία τον Ιούλιο του 2013.

Ο Κόμεϊ δημοσίευσε χθες, σχόλιο στους New York Times υποστηρίζοντας ότι αυτοί που έχουν διοριστεί στις θέσεις τους από τον Τραμπ, μερικές φορές, προχωρούν σε “συμβιβασμούς,” προκειμένου να διασώσουν το αφεντικό τους.

Ο ίδιος έγραψε ότι οι άνθρωποι τον ρωτούν τι συνέβη σε αξιωματούχους όπως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ. Ο Κόμεϊ είχε δηλώσει για τον Μπαρ ότι «του αξίζει το πλεονέκτημα της αμφιβολίας»,  πριν από τη δημοσιοποίηση της επεξεργασμένης έκθεσης Μάλερ κι αναφορικά με τα συμπεράσματα της έρευνας για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το σχόλιο του Κόμεϊ δημοσιεύθηκε την ίδια ημέρα που ο Μπαρ κατέθετε στην Γερουσία, σχετικά με την διαχείριση του πορίσματος Μάλερ. «Ο Τραμπ κατατρώει σιγά, σιγά την ψυχή σου», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κόμεϊ.

Ο ίδιος είναι ένας από τους σκληρούς επικριτές του Αμερικανού προέδρου. «Δεν πιστεύω πως είναι ηθικά αποδεκτό να είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ», δήλωσε σε προηγούμενη ανοιχτή εκδήλωση του CNN.

Τον Οκτώβριο του 2016 και σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων από την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, ο Κόμεϊ είχε ανακοινώσει ότι το FBI θα προχωρούσε στην διερεύνηση της υπόθεσης των emails της Χίλαρι Κλίντον από ιδιωτικό διαμετακομιστή, όταν αυτή ασκούσε τα καθήκοντα της ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Η Κλίντον εκτίμησε ότι η απόφαση του Κόμεϊ κόστισε την προεδρική εκλογή της.

Η απόλυση Κόμεϊ ήταν μία από τις κεντρικές διαστάσεις της έρευνας του Μάλερ, όσον αφορά την παρεμπόδιση ή μη του έργου της δικαιοσύνης από τον Τραμπ ή από εν ενεργεία ή πρώην συνεργάτες του. Με την ολοκλήρωση της έρευνας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ προχώρησε αρχικά σε δημοσιοποίηση τετρασέλιδης σύνοψης και την συνέχεια ενός επεξεργασμένου αντιγράφου της αναφοράς. Σύμφωνα με τον Μπαρ  δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για άσκηση ποινικής δίωξης για παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης από τον πρόεδρο Τραμπ.

Όπως έγινε γνωστό από την κατάθεση που έδωσε χθες, ο Μπαρ στην Γερουσία, ο ίδιος έβγαλε τα συμπεράσματα του, χωρίς να εξετάσει το αποδεικτικό υλικό που είχε συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της έρευνας Μάλερ, αναφορικά με πιθανή παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης από τον Τραμπ.

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης δέχεται σφοδρή κριτική από τους Δημοκρατικούς. Το Δημοκρατικό Κόμμα υποστηρίζει ότι ο Μάλερ άφησε την απόφαση για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του προέδρου Τραμπ στο Κογκρέσο,  προκαλώντας κύμα αντιδράσεων από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024