Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τον Παυλή στην παραλία…

Με τον Παυλή στην παραλία…

Oι πασχαλινές διακοπές του Πρωθυπουργού, μετά συντρόφου, τέκνων, φωτογράφου και Πολάκη, έδωσαν το μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε όλοι Πολάκης».

Θα μπορούσε να είναι η απόλυτη επιβεβαίωση του τετριμμένου «μία εικόνα, χίλιες λέξεις». Ο Πρωθυπουργός της χώρας, έπειτα από τέτοιο σάλο και όλα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν, έκανε μία ακόμη σαφή επιλογή.

Πήγε διακοπές με τον Πολάκη, πήγε στα μέρη του Πολάκη, πήγε στην παραλιακή ταβέρνα με τον Πολάκη και φωτογραφήθηκε μαζί του. Ο ένας στην μία άκρη του τραπεζιού, ο άλλος στην άλλη. Στην μία κεφαλή ο ένας, στην άλλη ο άλλος.

Θα μπορούσε να είναι και η επιβεβαίωση του «δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι». Ειδικά αν μιλάμε για πολιτικούς φίλους.

Υπό αυτό το πρίσμα οι πασχαλινές διακοπές του Πρωθυπουργού, μετά συντρόφου, τέκνων, φωτογράφου και Πολάκη, έδωσαν το μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε όλοι Πολάκης».

Συνέβη αυτό λίγες ημέρες προτού ο Αλέξης Τσίπρας προσέλθει στην Βουλή να μιλήσει για… τον καιρό, μετατρέποντας δηλαδή την αναμενόμενη από την ΝΔ πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε ψήφο εμπιστοσύνης για τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

Όπως και αν επιχειρήσει να ελιχθεί ο Πρωθυπουργός, το μόνο που θα έχει καταφέρει έπειτα από αυτήν την διαδικασία θα είναι η απώλεια μίας ευκαιρίας αποδέσμευσης από συμπεριφορές προκλητικές, θρασείες και αήθεις. Θα έχει επίσης κατορθώσει να μεταφέρει το βάρος της δικής του προσωπικής σχέσης με τον Πολάκη σε όλο το κόμμα. Και εν τέλει, θα έχει βγει από αυτήν την δοκιμασία με μία επιβεβαίωση της πλειοψηφίας-κουρελούς, με την στήριξη της οποίας θα πέσει στην πρώτη του εκλογική μάχη έπειτα από περίπου τέσσερα χρόνια.

Ο εγκλωβισμός είναι φανερός και μοιάζει ο κ. Τσίπρας και οι σύμβουλοί του να είναι οι μόνοι που δεν το καταλαβαίνουν. Δια της αμέριστης στήριξης προς τον αχαλίνωτο υπουργό του, επιλέγει οριστικά με ποιο κομμάτι της κοινωνίας θα συνταχθεί. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η επιλογή του αυτή γίνεται ακόμη πιο σαφής αν δει και την περιβολή με την οποία ο Πρωθυπουργός της χώρας θεώρησε ότι θα είναι καλό να φωτογραφηθεί κατά την συνεύρεσή του με την παρέα του στην παραλιακή ταβέρνα. Αλλά οι απόψεις περί αισθητικής και στιλ είναι ούτως ή άλλως – κάποιες φορές τουλάχιστον – άσκοπες και μάταιες.

Κατόπιν όλων αυτών και έπειτα από παραμονή σχεδόν μίας εβδομάδας στην Κρήτη, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο των Χανίων την Παρασκευή το απόγευμα.

Το ωραίο είναι ότι όλα αυτά συνεχίζουν να συμβαίνουν υπό την ομπρέλα του ευφημισμού «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Μόνο που οι προοδευτικοί σύμμαχοι έχουν καταπιεί την γλώσσα τους για τον Παυλή…

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024