Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Η Μέι έδιωξε από την κυβέρνηση τον υπουργό Άμυνας

Βρετανία: Η Μέι έδιωξε από την κυβέρνηση τον υπουργό Άμυνας

Εξαιτίας της συμμετοχής του στις διαρροές που αφορούν την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιτρέψει την συμμετοχή της κινεζικής εταιρείας Huawei στην ανάπτυξη του δικτύου 5G

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, απέπεμψε τον υπουργό Αμυνας της κυβέρνησής της Γκάβιν Ουίλιαμσον εξαιτίας της συμμετοχής του στις διαρροές που αφορούν την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιτρέψει την συμμετοχή της κινεζικής εταιρείας Huawei στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η πρωθυπουργός ζήτησε απόψε από τον Γκάβιν Ουίλιαμσον να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αφού απώλεσε την εμπιστοσύνη της στην ικανότητά του να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του ως υπουργού Αμυνας και μέλους της κυβέρνησής της» ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, διευκρινίζοντας ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός έλαβε την απόφασή της αφού ενημερώθηκε για την στάση του υπουργού έπειτα από την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας για τις διαρροές αυτές, που αφορούν το περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τους Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στις 23 Απριλίου.

Στην θέση του υπουργού Αμυνας η Τερέζα Μέι διόρισε τη Πένι Μόρντοντ, μέχρι σήμερα υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης.

Η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του BBC Laura Kuenssberg έγραψε στο Twitter ότι ο Γκάβιν Ουίλιαμσον αρνείται ότι είναι η πηγή της διαρροής και επαναλαμβάνει ότι ούτε ο ίδιος ούτε η ομάδα του θα αποκάλυπταν ποτέ απόρρητα στοιχεία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024