Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ - Πασχαλάκης : «Ήταν καμπανάκι η εμφάνιση με τον Αστέρα»

ΠΑΟΚ – Πασχαλάκης : «Ήταν καμπανάκι η εμφάνιση με τον Αστέρα»

Ο Superman του ΠΑΟΚ Αλέξανδρος Πασχαλάκης έκρουσε τον κώδωνα με αφορμή την εμφάνιση της ομάδας του στην Τρίπολη ενόψει και των αγώνων με ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και ΑΕΚ για τον τελικό του κυπέλλου

Ο διεθνής τερματοφύλακας του Δικεφάλου Αλέξανδρος Πασχαλάκης με δηλώσεις του στη Μέτροσπορτ αρχικά μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα του όταν επισκέπτεται την έδρα του Αστέρα Τρίπολης.

«Είναι μία από τις έδρες που έχουμε δυσκολευτεί. Αυτή είναι η δουλειά του τερματοφύλακα να κρατάει ανέπαφη την εστία του και να φωνάζει παρών όταν τον χρειάζεται η ομάδα του. Έκανα απλά την δουλειά μου».

Για το πως πρέπει να διαχειριστούν στον ΠΑΟΚ το διάστημα μέχρι την ημέρα του τελικού είπε: «Πρώτα απ’ όλα είναι πολύ χρήσιμο ότι θα έχουμε ένα διάστημα ξεκούρασης, θεωρώ ότι θα πρέπει όλοι οι παίκτες να εκμεταλλευτούμε αυτές τις τέσσερις μέρες, να αποφορτιστούμε για να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για τη συνέχεια, καθώς μπροστά μας έχουμε δύο τελικούς και έτσι οφείλουμε να τους δούμε και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και σοβαροί».

Για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα και το πόσο σημαντικό είναι ότι να διατηρηθεί το αήττητο είπε: «Γι’ αυτό και σημείωσα πιο πάνω ότι δεν έχουμε έναν, αλλά δύο τελικούς. Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι σημαντικό για δύο λόγους. Πρώτον γιατί θέλουμε να τερματίσουμε αήττητοι στο Πρωτάθλημα και δεύτερον γιατί παίρνοντας τη νίκη θα πάμε με πολύ καλή ψυχολογία στον τελικό του Κυπέλλου. Πρέπει να δούμε αυτό το ματς με σοβαρότητα και να μην το προσεγγίσουμε σαν εύκολο. Έτσι μας έχει μάθει ο κόουτς να αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια. Όταν κάτι δεν πάει καλά όπως στη ρεβάνς με τον Αστέρα, πρέπει να κάνεις την αυτοκριτική σου».

Για την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη είπε: «Η αλήθεια είναι ότι είχαμε μείνει λίγο στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, είναι σαν να μην ήρθαμε στο γήπεδο, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Έχω την εντύπωση ότι καταναλώσαμε πολύ ενέργεια στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και γι’ αυτό λέω ότι δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε απέναντι στον Αστέρα, δεν ήμασταν καλοί. Θα πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα ότι είμαστε πρωταθλητές και θα από εδώ και πέρα να το δείχνουμε στον αγωνιστικό χώρο γιατί οι ευθύνες μας, πλέον, είναι μεγαλύτερες. Οφείλουμε να παίζουμε σαν πρωταθλητές καθώς οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί.

Ναι μεν περάσαμε στον τελικό, αλλά δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό. Δεν ήμασταν καλοί. Ήταν ένα καμπανάκι αυτή η εμφάνιση. Θα συμφωνήσω ότι κάποιες φορές ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, έχουμε πάει στον τελικό και αυτός ήταν ο στόχος. Αλλά πρέπει να κοιτάξουμε και την επόμενη μέρα, η σεζόν δεν έχει τελειώσει».

Για το αν αισθάνεται ευθύνη ο ίδιος και οι συμπαίκτες του απέναντι στον Ιβάν Σαββίδη είπε: «Είναι κάτι πάρα πολύ σπουδαίο αυτό που πετύχαμε, αλλά αν μείνουμε σε αυτό σίγουρα θα έχουμε πρόβλημα στη συνέχεια. Θα πρέπει να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα πράγματα, γιατί ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά. Ο κ. Σαββίδης δεν ήρθε στον ΠΑΟΚ για να πανηγυρίσει απλά ένα Πρωτάθλημα. Ήρθε για να πάρει πολλά ακόμη και για πολλά χρόνια. Επομένως χρειάζεται διάρκεια, για να μεγαλώσει ο σύλλογος όσο γίνεται περισσότερο».

Για το γεγονός ότι έχει γίνει ίνδαλμα με τις εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει είπε: «Σίγουρα αισθάνομαι υπερηφάνεια, αλλά και οι ευθύνες είναι μεγάλες. Πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και τι κάνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο γιατί τα παιδιά έχουν πρότυπα εμάς. Βλέπουν τι κάνουμε και τι λέμε στον αγωνιστικό χώρο. Όταν εμείς είμαστε σωστοί και δίνουμε τα πάντα αυτό βγαίνει προς τα έξω. Ξαναλέω, ότι πρέπει να είμαστε πρότυπα για να μεγαλώσουν σωστά οι επόμενες γενιές».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024