Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα: Οι Έλληνες είναι ο πιο αγχωμένος λαός του πλανήτη

Έρευνα: Οι Έλληνες είναι ο πιο αγχωμένος λαός του πλανήτη

Μια πρωτιά από αυτές που δεν θα ήθελε κανένας λαός να έχει, κατέκτησε η Ελλάδα σε έρευνα Global Emotions Report του ινστιτούτου Gallup.

Μια πρωτιά από αυτές που δεν θα ήθελε κανένας λαός να έχει, κατέκτησε η Ελλάδα σε έρευνα Global Emotions Report του ινστιτούτου Gallup.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ο πιο «αγχωμένος λαός» παγκοσμίως, με το 59% των ερωτώμενων να παραδέχονται πως βίωσαν άγχος την προηγούμενη της δημοσκόπησης.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της συγκεκριμένη κατηγορίας και την ακολουθούν Φιλιππίνες, Τανζανία, Αλβανία και Ιράν ως οι πιο «αγχωμένες» χώρες της γης.

Στην έρευνα συμμετείχαν 150.000 και πλέον άνθρωποι σε τουλάχιστον 140 χώρες. Από αυτούς το ένα τρίτο υποφέρουν από έντονο στρες ενώ ένας στους πέντε βιώνει το αίσθημα της οργής και της στενοχώριας.

Στην ετήσια έκθεση Gallup Global Emotions Report οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για τις θετικές και αρνητικές εμπειρίες τους.

Η χώρα με τις περισσότερες αρνητικές εμπειρίες αναδείχτηκε το Τσαντ – ακολουθούμενο από το Νίγηρα, τη Σιέρα Λεόνε, το Ιράκ και το Ιράν – όπου επτά στους δέκα ερωτώμενους απάντησαν πως πάλευαν να αγοράσουν φαγητό για κάποιο διάστημα τον περασμένο χρόνο, ενώ στον αντίποδα, η χώρα με τις θετικές εμπειρίες είναι η Παραγουάη – και ακολουθεί ο Παναμάς, η Γουατεμάλα, το Μεξικό και το Ελ Σαλβαδόρ.

«Χαμογελάσατε ή γελάσατε πολύ χθες;», «Αντιμετωπίζεστε με σεβασμό;», «Νιώθετε πως ξεκουραστήκατε χθες;», «Μάθατε ή κάνατε κάτι ενδιαφέρον χθες;», μερικές από τις ερωτήσεις οι οποίες τέθηκαν στους συμμετέχοντες.

Στην έρευνα αποτυπώνεται άνοδος στους παγκόσμιους δείκτες άγχους ενώ ενισχυμένα εμφανίζονται τα ποσοστά ανησυχίας και θλίψης παγκοσμίως.

Περίπου το 71% των ανθρώπων, πάντως, ανέφεραν πως βίωσαν χαρά την ημέρα που προηγήθηκε της έρευνας.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024