Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αφρικανική σκόνη

Αφρικανική σκόνη

Δεν αμφιβάλλει άλλωστε ότι το ψηλάφισμα του «τύπου των ήλων» στη Βουλή θα  επιβεβαιώσει ότι είναι χρηστός για το αξίωμα του αριστερού Πρωθυπουργού και θα επιβεβαιωθεί η πίστη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων προς το χάρισμά του

Μεγάλη Πέμπτη χθες και οι ετοιμασίες για τη Λαμπρή ημών των κοινών θνητών κοντεύουν να ολοκληρωθούν – οι πολιτικοί μας, όμως, προνοητικοί φρουροί της δημοκρατίας και του δημοσίου συμφέροντος, προσπέρασαν το Πάσχα, ακόμα και την Πρωτομαγιά, και ετοιμάζονται για τις 6 Μαΐου, την επομένη της Κυριακής του Απιστου Θωμά.

Αντί συζήτησης και μομφής προς τον Παύλο Πολάκη που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για όσα θλιβερά και άθλια πράττει και λέγει ο αναπληρωτής υπουργός, θα γίνει εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την κυβερνητική πολιτική, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Διότι ο κ. Πολάκης είναι απλώς ευέξαπτος και όσοι τον κατηγορούν είναι τέρατα που θέλουν «να αλλάξουν ατζέντα» για να κρύψουν την τερατωδία τους. Λογικό: στις 6 Μαΐου μόλις τρεις εβδομάδες θα μας χωρίζουν από τις ευρωεκλογές, πρέπει το ταχύτερο δυνατό να χρησιμοποιήσει όλα τα πολεμοφόδιά της η κυβέρνηση, το ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός: Πολάκη εσείς; Novartis εμείς.

Δεν αμφιβάλλει άλλωστε ότι το ψηλάφισμα του «τύπου των ήλων» στη Βουλή θα  επιβεβαιώσει ότι είναι χρηστός για το αξίωμα του αριστερού Πρωθυπουργού και θα επιβεβαιωθεί η πίστη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων προς το χάρισμά του.

Δεν τη φέρνει λοιπόν ο Γαρμπής, ο νοτιοδυτικός άνεμος, τη σκόνη από την Αφρική, περί εισαγωγής πρόκειται: δεν επαρκούν τα υπάρχοντα αποθέματα λάσπης και η αφρικανική σκόνη παράγει την καλύτερη δυνατή ποιότητα – κοκκινωπή, ταιριάζει με το δεδηλωμένο φρόνημα του Πρωθυπουργού που έσπευσε να υπερασπιστεί την εκ Σφακίων περιφερόμενη πολιτική και πολιτισμική αθλιότητα.

Θα κοκκινίσουν τα αυτοκίνητα και οι στέγες των σπιτιών μας, ανερυθρίαστα θα μείνουν τα πρόσωπα των βουλευτών της πλειοψηφίας, του ριζοσπαστικού κόμματος των δικαιωμάτων γυναικών, μεταναστών, ΛΟΑΤ, ΑΜΕΑ, κ.λπ.: αντέχουν τα πάντα, έχουν τη συνείδηση στρατού που ξέρει πως πρέπει να μείνει ενωμένος για να μη σφαγιαστεί από τον εχθρό.

Αυτό είναι το πρόβλημα με την πολιτική: πρέπει να μην ντρέπεσαι, να μην κοκκινίζεις, να σκέπτεσαι πως θα περάσουν και θα ξεχαστούν όλα τα ντροπιαστικά που συμβαίνουν· σημασία έχει να αντέξεις, να μείνεις βουλευτής ή ευρωβουλευτής – άρα να πιστεύεις ακράδαντα πως όσοι σε επικρίνουν το κάνουν επειδή σε ζηλεύουν για τη θέση που κατέχεις: θέλουν να σου την πάρουν. Γιατί έχεις από καιρό προσχωρήσει στη ρεαλιστική άποψη του πολύπειρου, πλειστάκις πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζούλιο Αντρεότι: η εξουσία φθείρει αυτούς που δεν την έχουν, όσο την κατέχεις, δεν σε ακουμπάει τίποτα.

Κατά τα άλλα, καλό Πάσχα να έχουμε και ας γιορτάσουμε με το μόνο αυθεντικό και ελπιδοφόρο κόκκινο που έχει απομείνει, των αυγών του Πάσχα.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024