Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Τέλος οι έρευνες στο «φρεάτιο της φρίκης» - Η προσοχή στη λίμνη για το «σχέδιο Β»

Κύπρος: Τέλος οι έρευνες στο «φρεάτιο της φρίκης» – Η προσοχή στη λίμνη για το «σχέδιο Β»

Χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι οι έρευνες στο φρεάτιο της φρίκης του Μιτσερού και οι προσοχές στρέφονται στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, όπου από το πρωί άρχισαν οι προεργασίες για την υλοποίηση του «σχεδίου Β» για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra. Αύριο αναμένεται να επιχειρήσει δύτης εντός της λίμνης με τη χρήση σκαφάνδρου

Χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι οι έρευνες στο φρεάτιο της φρίκης του Μιτσερού και οι προσοχές στρέφονται στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, όπου από το πρωί άρχισαν οι προεργασίες για την υλοποίηση του «σχεδίου Β» για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra. Αύριο αναμένεται να επιχειρήσει δύτης εντός της λίμνης με τη χρήση σκαφάνδρου.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, με δηλώσεις του από το παλιό μεταλλείο Κοκκινογιά στο Μιτσερό, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, πληροφόρησε τα ΜΜΕ ότι η έρευνα του φρεατίου έχει ολοκληρωθεί κατά 100%.

«Δεν έχει ανευρεθεί οτιδήποτε που να μας υποδηλοί ότι πρόκειται για πτώμα» τόνισε ξεκάθαρα.

Όπως συμπλήρωσε στα 123 μέτρα εντοπίστηκε κάτι που κίνησε υποψίες, ωστόσο δεν επρόκειτο για πτώμα αλλά καναβάτσο που χρησιμοποιείτο όταν το μεταλλείο ήταν ανοικτό.

Πλέον, όλες οι δυνάμεις μετακινούνται για τη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, όπου όλα είναι έτοιμα για την προεργασία που θα επιτρέψει αύριο μετά το μεσημέρι να καταδυθεί ο πρώτος δύτης με σκάφανδρο με απώτερο σκοπό να ελεγχθούν κρίσιμα σημεία.

«Χρειάζεται μεγάλη μελέτη και προσοχή» δήλωσε, καθώς υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι στον βυθό.

Απάντησε αρνητικά σε ερώτηση για το αν έχουν δοθεί οδηγίες για έρευνες σε άλλα σημεία, δηλώνοντας ότι το σημείο στο Μιτσερό, καθώς και έκθεση και βίντεο με τις έρευνες στο φρεάτιο θα παραδοθούν στην Αστυνομία.

Καταλήγοντας, έκανε έκκληση σε όλους να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση με πολλή υπευθυνότητα και πολλή σοβαρότητα.

Την ίδια στιγμή αργότερα σήμερα, ο 35χρονος αναμένεται να μεταφερθεί για υποδείξεις σκηνών στο Ξυλιάτο.

Στο μεταξύ, η κυπριακή Αστυνομία έχει ζητήσει τη συμβολή του Ηνωμένου Βασιλείου με την αποστολή ειδικών.

Ενώπιον δικαστηρίου για το τρίτο θύμα ο 35χρονος

Στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο εμφανίστηκε ο 35χρονος ύποπτος για τους φόνους δύο γυναικών, ο οποίος χθες επανασυνελήφθηκε χθες το απόγευμα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος για τρίτη υπόθεση απαγωγής και φόνου

Στην κατάθεση του ενώπιον δικαστηρίου ο Υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Ιωάννης Γιωρκάτζης, ανέφερε ότι ο ύποπτος βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης και της απαγωγής με σκοπό το φόνο, αδικήματα που διαπράχθηκαν την 13η Δεκεμβρίου του 2017.

Γύρω από την εξαφάνιση της Maricar Valdez 31 ετών από τις Φιλιππίνες, σύμφωνα με τον ανακριτή Γιωρκάτζη, έγινε καταγγελία στις Αρχές ότι ελλείπει από τις 13/12/2017.

Ζητήθηκε από το δικαστήριο η διήμερη κράτηση του υπόπτου,  προκειμένου όπως αναφέρθηκε να ανανεωθούν και τα τρία διατάγματα προσωποκρατήσεων. Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν φωτογραφίες στην κατοχή του που έχουν σχέση με τη Maricar.

Το δικαστήριο διέταξε την διήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024