Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Καθοριστική ημέρα για τον εντοπισμό θυμάτων του serial killer

Κύπρος: Καθοριστική ημέρα για τον εντοπισμό θυμάτων του serial killer

Η σημερινή μέρα θεωρείται από τους εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με τις έρευνες και στα δύο σημεία ως καθοριστικές

Έρευνες στη λίμνη Ξυλιάτου με τη χρήση σκάφανδρου με ειδικά εκπαιδευμένο δύτη θα αρχίσουν σήμερα για πρώτη φορά προς αναζήτηση της 6χρονης Σιέρρα, κόρη της δολοφονηθείσας Μαρί Ρόουζ, η οποία εντοπίστηκε πριν 11 ημέρες σε φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού.

Οι μέχρι σήμερα έρευνες στη λίμνη, παρά τη σάρωση τουΚθ βυθού, απέβησαν άκαρπες και η Αστυνομία μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρούν σε μια ύστατη προσπάθεια να εντοπιστεί το κοριτσάκι που όπως ομολόγησε ο 35χρονος στρατιωτικός είχε πετάξει.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο της Κύπρου», το σχέδιο Β’ της Πυροσβεστικής αφορά στη μεταφορά στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο ειδικού σκάφανδρου, που χρησιμοποιείται για την επιδιόρθωση σκαφών στη θάλασσα, με ιδιώτη δύτη που είναι εκπαιδευμένος να κατεβαίνει σε βαθιά νερά. Αν και στην περίπτωση αυτή δεν εντοπιστεί η 6χρονη, τότε οι έρευνες πιθανόν να σταματήσουν και να στραφούν αποκλειστικά στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.

Με το σκάφανδρο ο δύτης έχει οξυγόνο από την επιφάνεια και μέσω καμερών στέλλεται εικόνα σε υπολογιστές, επιτρέποντάς του να κατεβαίνει σε μεγάλα βάθη.

Μέλη της ΕΜΑΚ βρίσκονταν και χθες στη λίμνη και με τη χρήση λεμβών της υπηρεσίας αναζητούσαν στοιχεία. Ωστόσο, η σχεδόν μηδενική ορατότητα και η μορφολογία του βυθού δυσχεραίνει το έργο.

Στο μεταξύ, στο φρεάτιο έγιναν χθες εργασίες σταθεροποίησης του κουβουκλίου όπου επιχειρούνταν οι έρευνες για τυχόν εντοπισμό άλλων σορών. Παρόλο που τοποθετήθηκαν δοκοί και εξασφαλίστηκε η ασφάλεια δεν διενεργήθηκαν χθες έρευνες στο φρεάτιο, επειδή η κάμερα υψηλής ευκρίνειας που θα χρησιμοποιείτο είχε μεταφερθεί στη λίμνη Ξυλιάτου. Οι ανακριτές της Αστυνομίας που διερευνούν αυτή την πρωτοφανή υπόθεση θεωρούν ότι πιθανόν στο φρεάτιο να βρίσκονται και άλλες γυναίκες, ίσως και η 6χρονη Σιέρρα, και πως ο ύποπτος για τις δύο δολοφονίες, Νίκος Μεταξάς, ενδέχεται να παραπλανεί λέγοντας ότι την έριξε στη λίμνη Ξυλιάτου.

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», η σημερινή μέρα θεωρείται από τους εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με τις έρευνες και στα δύο σημεία ως καθοριστικές, αφού θα καταδειχθεί αν ο βυθός είτε της λίμνης είτε του φρεατίου κρύβουν κάποια σορό. Εκτιμάται ότι σήμερα το ειδικό ρομπότ με κάμερα υψηλής ευκρίνειας θα μπορέσει να κατέβει μέχρι τον πάτο του φρεατίου, ώστε να διαπιστωθεί αν κρύβει κάποιο μυστικό.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024