Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Εντοπίστηκε νέα σορός - Ο serial killer παραδέχτηκε ακόμα μια δολοφονία [Εικόνες]

Κύπρος: Εντοπίστηκε νέα σορός – Ο serial killer παραδέχτηκε ακόμα μια δολοφονία [Εικόνες]

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του 35χρονου «Ορέστη», με τα θύματα πλέον να ανέρχονται σε πέντε

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του 35χρονου «Ορέστη», με τα θύματα πλέον να ανέρχονται σε πέντε.

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, ο serial killer συνελήφθη εχθές, Τετάρτη, κατά τη διάρκεια των προσπαθειών εντοπισμού της σορού, της 30χρονης Maricar Valdez.

Πριν από λίγο, το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης, η αστυνομία βρέθηκε στο πεδίο βολής του στρατού στο χωριό Ορούντα κοντά στη Λευκωσία όπου εντοπίστηκε ένα πτώμα γυναίκας καθ’ υπόδειξη του 35χρονου λοχαγού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, ο 35χρονος φέρεται να παραδέχθηκε την δολοφονία της 30χρονης Μaricar, καθώς και άλλης μίας αλλοδαπής γυναίκας πιθανόν από το Νεπάλ ή την Ινδία.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο σε ποια νεκρή ανήκει η σορός που βρέθηκε, ωστόσο όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ κατά πάσα πιθανότητα δεν ανήκει στη Maricar.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το sigmalive.gr, το πτώμα, που εντοπίστηκε μέσα σε λάκκο, βρέθηκε σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης και δεν είναι αναγνωρίσιμο.

Τα μέλη της ανακριτικής ομάδας βρίσκονται στο πεδίο βολής της Ορούντας, συνοδεύοντας τον 35χρονο για υπόδειξη σκηνών, όπου φέρεται να τους υπέδειξε χώρο στον οποίο βρίσκεται πτώμα.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα βρίσκεται και ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο «φρεάτιο της φρίκης», όπου τα μέλη της ΕΜΑΚ δεν εντόπισαν τίποτα.

Έτσι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο serial killer έχει σκοτώσει πέντε γυναίκες, ενώ έχει παραδεχτεί τον φόνο τριών. Πρόκειται για την 38χρονη Mary Rose, η σορός της οποίας αποτέλεσε και την αφορμή να ξεκινήσουν οι έρευνες. Ακολούθησαν η 28χρονη Arian Palanas Lozano, η 30χρονη Μaricar Valdez και εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες ακόμα μια γυναίκα από το Νεπάλ ή την Ινδία. Όσον αφορά την 6χρονη κόρη Mary Rose, Sierra, ο «Ορέστης» δεν έχει παραδεχτεί τη δολοφονία της και επιμένει πως πέθανε από αναρρόφηση του εμετού της, ενώ παραδέχεται μόνο πως ξεφορτώθηκε το άψυχο κορμάκι της.

H δολοφονία της 30χρονης Maricar

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», οι ανακριτές της υπόθεσης εντόπισαν στους υπολογιστές του λοχαγού μια φωτογραφία της ταυτότητας της Maricar, στοιχείο που τον συνδέει άμεσα με την γυναίκα από τις Φιλιππίνες, η οποία πιστεύεται ότι έχει δολοφονηθεί αλλά είναι άγνωστο που βρίσκεται το πτώμα της.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το κυπριακό νομικό καθεστώς, ζήτησε νέο ένταλμα σύλληψης του λοχαγού και για τρίτο φόνο, παρά το ότι είναι ήδη προφυλακισμένος για τρεις ακόμα φόνους.

Ο serial killer  συνδέθηκε με την 30χρονη από τις Φιλιππίνες και με άλλα τεκμήρια που προέκυψαν μέσα από την έρευνα των ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. Όπως διαπιστώθηκε, ο 35χρονος με το ψευδώνυμο «Ορέστης» ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε με την Maricar, πριν χαθούν τα ίχνη της.

Δεν λέει λέξη

Μετά την αποκάλυψη των στοιχείων, τα οποία συνδέουν τον 35χρονο με τη Maricar, ανακρίθηκε εκ νέου.

Όμως και πάλι κράτησε κλειστό το στόμα του, αρνούμενος να σχολιάσει τα τεκμήρια που του παρουσίασαν οι ανακριτές.

Αναγκάστηκε να μιλήσει μόνο μετά την αποκάλυψη των δύο πτωμάτων στο φρεάτιο του μεταλλείου στο χωριό Μιτσερό. Κατά την ομολογία του, τα δύο πτώματα ανήκουν στην 38χρονη Marry Rose και την 28χρονη Arian Palanas Lozano, που είχαν εξαφανιστεί τον Μάϊο και τον Ιούλιο του 2018 αντίστοιχα.

Παραδεχόμενος την δολοφονία της Marry Rose, το πτώμα της οποίας ταυτοποιήθηκε, ο 35χρονος αναγκάστηκε να παραδεχθεί και τον θάνατο της 6χρονης κόρης της, ισχυριζόμενος ότι είχε πετάξει το πτώμα στο φράγμα Ξυλιάτου.

Το δεύτερο πτώμα στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού, κατά τον ίδιο ανήκει στην Arian Palanas Lozano, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ταυτοποίηση. Η νεκροτομή δεν μπόρεσε να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα του πτώματος και γι’ αυτό τον λόγο θα γίνουν εξειδικευμένες επιστημονικές εξετάσεις με DNA.

Αστυνομικές πηγές εξέφραζαν κάποιες επιφυλάξεις για το αν πράγματι πρόκειται για την Arian, αφού η σορός παρουσίαζε μεγαλύτερη φθορά από αυτή της 38χρονης Marry Rose, αν και η Arian είχε δολοφονηθεί δύο μήνες αργότερα.

Δεν αποκλείεται η σορός ανήκει στη 29χρονη Maricar και γι’ αυτό θα γίνει σύγκριση γενετικού υλικού με γενετικό υλικό που έδωσε η μητέρα για τεστ DNA. Όπως και αν έχουν τα πράγματα, βρισκόμαστε μπροστά σε πέντε δολοφονίες με τρία πτώματα.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024