Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ντάνιελ Ρόζμπερι στο τιμόνι του οίκου Schiaparelli

Ο Ντάνιελ Ρόζμπερι στο τιμόνι του οίκου Schiaparelli

Ο οίκος μόδας Schiaparelli ανακοίνωσε τον διορισμό του 33χρονου Τεξανού Ντάνιελ Ρόζμπερι στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή

Ο οίκος μόδας Schiaparelli ανακοίνωσε τον διορισμό του 33χρονου Τεξανού Ντάνιελ Ρόζμπερι, στενού συνεργάτη του αμερικανού σχεδιαστή μόδας Τομ Μπράουν, στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή όλων των συλλογών, των σχεδίων και της εικόνας του οίκου μόδας.

Επικεφαλής της γυναικείας και της ανδρικής συλλογής του Τομ Μπράουν, ο 33χρονος Ρόζμπερι «θα φέρει στον Οίκο της Πλατείας Βαντόμ ένα δημιουργικό όραμα, τολμηρό και πρωτοποριακό», τονίζεται στην ανακοίνωση του οίκου που ίδρυσε η ‘Ελσα Σκιαπαρέλι το 1927.

Ο Ντάνιελ Ρόζμπερι αντικαθιστά τον Μπερτράν Γκιγιόν, καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Schiaparelli τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η φαντασία στη μόδα του σήμερα

«Είναι τιμή και μεγάλη χαρά που αναλαμβάνω να συνεχίσω εκεί απ’ όπου σταμάτησε η Schiaparelli πριν από 85 χρόνια», υπογράμμισε ο Ντάνιελ Ρόζμπερι. «Η Schiaparelli ήταν δεξιοτέχνης στον νεωτερισμό, το έργο της αντανακλούσε το χάος και την ελπίδα της ταραγμένης περιόδου στην οποία ζούσε».

«Μια από τις μεγαλύτερές της κληρονομιές είναι ίσως η προσήλωσή της στη φαντασία, στην αντίληψη του γεγονότος ότι έχουμε ανάγκη τη φαντασία σε περίπλοκους καιρούς», δήλωσε ο Ντάνιελ Ρόζμπερι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. «Θέλω να προτείνω κάτι που παραπέμπει στη φαντασία, στο όνειρο, που δείχνει απόλυτα κατάλληλο και απαραίτητο σήμερα».

View this post on Instagram

Announcement 🧜🏼‍♂️🧜🏼‍♂️🧜🏼‍♂️ It is my great honor and my joy to pick up where Mme. Schiaparelli left off some 85 years ago. Schiaparelli was a master of the modern; her work reflected the chaos and hope of the turbulent era in which she lived. Today, we find ourselves asking similarly big, identity-shaping questions of our own: What does art look like? What is identity? How do we dress for the end of the world? Schiaparelli answered these questions with candor and humor, but one of her greatest legacies may be her commitment to fantasy, her understanding that we need fantasy in complicated times. I want to offer my own answers to these questions, and offer a fantasy—a dream—that feels relevant, and necessary, for today. It is my privilege to collaborate with the astonishing talents of the atelier and in the traditions of haute couture to carry the legend and myth of this storied house into the future. X Daniel @schiaparelli ❣️ Photo : @inezandvinoodh ❤️

A post shared by Daniel Roseberry (@danielroseberry) on

Ο οίκος Schiaparelli, ο οποίος μετά τον θάνατο της ιδρύτριάς του το 1973 ατόνησε, εξαγοράστηκε το 2007 από τον Ιταλό Ντιέγκο Ντέλα Βάλε, επιχειρηματία, πρόεδρο του ομίλου Tod’s, και επανέκαμψε στην πασαρέλα το 2013 έπειτα από μια παρένθεση 60 ετών.

Η Schiaparelli, η μεγάλη αντίπαλος της Coco Chanel, φημιζόταν για τα εκκεντρικά καπέλα της και βραδινά της φορέματα «αστακός» και «σκελετός», επηρεασμένη από την τέχνη του Σαλβαντόρ Νταλί.

Για τον Βάλε, «το δημιουργικό, σύγχρονο και καινοτόμο όραμα» του Ντάνιλε Ρόζμπερι και τα πολλαπλά του ταλέντα θα επιτρέψουν στον οίκο να αναπτύξει όλες τις δραστηριότητές του με σεβασμό στη μοναδική αυτή κληρονομιά που έκανε τη Schiaparelli μια επαναστατική εμπορική επωνυμία».

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024