Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ δίχως τέλος στην Κύπρο: Oι επαφές του «Ορέστη» με άλλες αγνοούμενες στο μικροσκόπιο

Θρίλερ δίχως τέλος στην Κύπρο: Oι επαφές του «Ορέστη» με άλλες αγνοούμενες στο μικροσκόπιο

Θρίλερ χωρίς τέλος στην υπόθεση του Μιτσερού, μετά τον εντοπισμό του πτώματος της 38χρονης Marry Rose και άλλης μιας σορού. Οι έρευνες στο φρεάτιο της φρίκης, όπως χαρακτηρίστηκε, συνεχίστηκαν από το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας μέχρι αργά το απόγευμα, με τη χρήση ρομποτικής κάμερας, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν νέα ευρήματα

Θρίλερ χωρίς τέλος στην υπόθεση του Μιτσερού, μετά τον εντοπισμό του πτώματος της 38χρονης Marry Rose και άλλης μιας σορού. Οι έρευνες στο φρεάτιο της φρίκης, όπως χαρακτηρίστηκε, συνεχίστηκαν από το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας μέχρι αργά το απόγευμα, με τη χρήση ρομποτικής κάμερας, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν νέα ευρήματα.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, δήλωσε ότι έχει διαπιστωθεί μια μικρή κάμψη των μεταλλικών δοκών που συγκρατούν τα αναβατόρια και ως εκ τούτου για λόγους ασφάλειας έχει αποκλειστεί ο χώρος και δεν επιτρέπεται σε κανένα να επιχειρήσει.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι λόγω των θεμάτων ασφάλειας που έχουν προκύψει, η επιχείρηση εντός του φρεατίου θα σταματήσει μέχρι να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το προσωπικό.

Παράλληλα, τόνισε, ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν για όσο διάστημα χρειαστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι ακόμη και το Πάσχα τα μέλη της Δύναμης θα βρίσκονται στο σημείο.

Εξάλλου, σύμφωνα με το sigmalive.com, το πρωί της Μ. Δευτέρας μέχρι και το μεσημέρι οι έρευνες με τη χρήση ρομποτικής κάμερας διεξήχθησαν και στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο σημείο το υπέδειξε ο 35χρονος συλληφθείς, ως το χώρο που αφέθηκε η ελλείπουσα μέχρι και σήμερα, 6χρονη κόρη της δολοφονηθείσας, Mary Rose. Στις έρευνες σήμερα (22/4), συμμετείχε επίλεκτη ομάδα των ΟΥΚ με ειδικό εξοπλισμό.

Μετά και από τις δηλώσεις του Διευθυντή της Πυροσβεστικής περί αναστολής των επιχειρήσεων εντός του φρεατίου στο Μιτσερό, τα βλέμματα όλων στρέφονται ξανά από την Μ. Τρίτη (23/4) στη λίμνη του Ξυλιάτου, προς εντοπισμό της 6χρονης Sierra. Χωρίς βέβαια να αποκλείεται το ενδεχόμενο ότι ο δράστης υπέδειξε τη συγκεκριμένη τοποθεσία στις αρχές ούτως ώστε να στρέψει τα βλέμματα μακριά από το «φρεάτιο της φρίκης» εκεί όπου βρίσκονται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περισσότερα πτώματα.

Σημειώνεται επίσης ότι οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους, διενήργησαν το απόγευμα της Μ. Δευτέρας, νεκροψία επί της δεύτερης σορού που εντοπίστηκε στο φρεάτιο του τρόμου στο Μιτσερό, το περασμένο Σάββατο (20/4). Τα ευρήματα της νεκροψίας δεν έχουν γνωστοποιηθεί, ούτε και η ταυτότητα του θύματος.

Μετά την ανεύρεση το απόγευμα του Σαββάτου και δεύτερου πτώματος στο φρεάτιο, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας προσήχθη εκ νέου χθες (21/4) ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, που τελεί, ήδη, υπό οκταήμερη κράτηση, καθώς παραδέχθηκε το φόνο της Mary Rose καθώς και ακόμα ένα φόνο, αυτό της Αριάν.

Ενώπιον του Δικαστηρίου, ο 35χρονος, ομολόγησε ότι γνώρισε την Arian, όπως αποκάλεσε την άτυχη γυναίκα, μέσω σελίδας γνωριμιών, είχε μαζί της ερωτική επαφή και ακολούθως την έπνιξε. Στη συνέχεια, είπε, την έδεσε και την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό.

«Σκότωσα τη Μαρί Ρόουζ γιατί φώναζε, μου άρεσε και το ξανάκανα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Ορέστης», όνομα που χρησιμοποιούσε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να έρχεται σε επαφή με τις γυναίκες, δεν αλλάζει τη στάση του στις καταθέσεις και παραμένει στους αρχικούς του ισχυρισμούς.

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος» της Κύρπου, ο 35χρονος, που οδηγήθηκε χθες για δεύτερη φορά ενώπιον Δικαστηρίου, παραδέχθηκε ότι σκότωσε τις δύο κοπέλες, την 38χρονη Mary Rose και την 28χρονη Arian Palanas Lozano, αλλά όχι την 6χρονη Sierra και οποιαδήποτε άλλη γυναίκα.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, η 6χρονη κόρη της Mary Rose άρχισε να πνίγεται και αυτό προκάλεσε τον πανικό της μητέρας της. Όπως είπε στους ανακριτές, αναγκάστηκε να την πνίξει γιατί φώναζε.

Κατόπιν, όπως υπέδειξε, πέταξε την 6χρονη Sierra, που πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων και που δεν εντοπίστηκε μέχρι στιγμής, στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο και τη μητέρα της στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.

Εκεί, πέταξε και την 28χρονη Arian, την οποία, όπως κατέθεσε, έπνιξε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής

Σύμφωνα με πληροφορίες που διερευνώνται, οι ανακριτές εντόπισαν στην κατοχή του 35χρονου πολλά στοιχεία, βίντεο, φωτογραφικές, ακόμα και drone. Από αυτά μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος ή ο χώρος λήψης διάφορων φωτογραφιών και ίσως να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για το πού, πώς, πότε και με ποιους βρισκόταν ανά πάσα στιγμή ο ύποπτος.

Με τουλάχιστον άλλες τέσσερις εξαφανισμένες είχε επαφές ο δράστης

Με τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες που έχουν δηλωθεί εξαφανισμένες είχε επαφή μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ο 35χρονος λοχαγός Νίκος μεταξάς, όπως προκύπτει από τις έρευνες του γραφείου αντιμετώπισης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Κύπρου.

Προς το παρόν ο δολοφόνος, που εμφανιζόταν στα θύματά του μέσω διαδικτύου και αφού συναντιόταν με τις γυναίκες, τις στραγγάλιζε την ώρα που έκαναν σεξγιατί έτσι ένιωθε ικανοποίηση, όπως είπε στις αρχές, έχει παραδεχθεί μόνο τις συγκεκριμένες τρεις δολοφονίες, δηλαδή των δύο γυναικών που βρέθηκαν, καθώς και της 6χρονης, η οποία αναζητείται.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024