Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνες και στην Ελλάδα για τον λοχαγό-serial killer της Κύπρου

Έρευνες και στην Ελλάδα για τον λοχαγό-serial killer της Κύπρου

Ο άνδρας είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα για στρατιωτική εκπαίδευση.

Το ενδεχόμενο να έχει διαπράξει δολοφονίες και στην Ελλάδα ερευνούν οι ελληνικές αρχές για τον 35χρονο λοχαγό, που ομολόγησε τη δολοφονία τριών μέχρι τώρα προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας βρισκόταν στη χώρα από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2018 για στρατιωτική εκπαίδευση.

Εξάλλου, ο δράστης είχε βρεθεί στην Ελλάδα και στο παρελθόν, αφού μόλις τελείωσε το σχολείο είχε έρθει στην Αθήνα και υπηρέτησε στη Σχολή Ευελπίδων.

Υπενθυμίζεται πως ο 35χρονος «Ορέστης», που υπηρετούσε ως αξιωματικός του στρατού στην Κύπρο, ομολόγησε τη δολοφονία της 38χρονης Marry Rose και της 6χρονης κόρης της Sierra, καθώς και ακόμα μιας γυναίκας από τις Φιλιππίνες, της Arian Palanas Lozano.

«Ένιωθα ωραία όταν την έπνιγα»

Μπροστά σε απερίγραπτη φρίκη βρέθηκαν οι ανακριτές της Αστυνομίας όταν άκουσαν τον κρατούμενο υπολοχαγό Νίκο Μεταξά, μιλώντας για τη Marry Rose, να τους ομολογεί: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία».

Όμως, το σοκ είχε συνέχεια. Επειδή ένιωσε ωραία, είπε στους ανακριτές, αποφάσισε να το ξανακάνει. Έτσι επιδίωξε την γνωριμία του με την Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές. Μάλιστα, για την Arian, ομολόγησε κυνικά ότι την έπνιξε την ώρα που έκαναν σεξ.

Χθες Κυριακή, ο Μεταξάς οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου όπου εκδόθηκε νέο διάταγμα κράτησής του. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο ύποπτος ψάρευε τα υποψήφια θύματά του από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιούσε το προφίλ «Ορέστης» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και ανάφερε πως γνώρισε τις δύο γυναίκες μέσω συγκεκριμένου διαδικτυακού μέσου γνωριμιών.

Ψάχνουν κι άλλα θύματα οι κυπριακές αρχές

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη στην Κύπρο και στην Ελλάδα τις εξελίξεις σχετικά με τα αποτρόπαια εγκλήματα του κατά συρροή δολοφόνου λοχαγού.

Από νωρίς το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στο μεταλλείο Μιτσερού και ειδικά στο φρεάτιο της φρίκης, αλλά και στο Ξυλιάτο, όπου οι κυπριακές αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στη σκοτεινή υπόθεση που  με σκοπό να ξεκαθαριστούν τα σκοτεινά μυστικά της υπόθεσης που άρχισε να αποκαλύπτεται μετά τον εντοπισμό του πτώματος της 38χρονης Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες την Κυριακή 14 Απριλίου.

Χθες, οι υποβρύχιες κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, που κατεβαίνουν συνεχώς μέσα στο βαθύ φρεάτιο, εντόπισαν τουλάχιστον ένα όγκο που μοιάζει με πτώμα. Με δεδομένο ότι οι κάμερες έφθασαν μόλις μέχρι τα 50 μέτρα, ενώ το φρεάτιο είναι βάθους 130 μέτρων, φαίνεται πως δυστυχώς θα επαληθευθούν οι πληροφορίες του ΡΙΚ το οποίο ανέφερε νωρίτερα πως ο ίδιος ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας εκτιμά πως «είναι πολύ περισσότερα από δύο τα πτώματα που βρίσκονται ακόμα στο φρεάτιο του Μιτσερού».

Επιβεβαιώθηκαν έτσι οι ανησυχίες των αρχών, που από τις έρευνες είχαν ενδείξεις ότι στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό υπήρχαν κι άλλα πτώματα, εκτός από τα δύο που έχουν ήδη ανασυρθεί, δηλαδή τις δύο Φιλιππινέζες, 38 και 27 ετών, τις δολοφονίες των οποίων έχει παραδεχθεί ο 35χρονος λοχαγός Νίκος Μεταξάς.

Ούτως ή άλλως υπήρχαν ενδείξεις πως στο βαθύ πηγάδι βρίσκονται άλλα δύο πτώματα, μιας γυναίκας και ενός άντρα πιθανότατα, όμως τώρα ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας, που ενημερώνεται για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, έκανε λόγο για την ύπαρξη «πολύ περισσότερων» πτωμάτων. «Δεν είναι ένα με δύο τα θύματα. Είναι πολύ περισσότερα τα θύματα», επιβεβαίωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας από το Μιτσερό, όπου βρίσκεται.

Η έρευνα των αρχών για την δράση του serial killer συνεχίζεται και για την εύρεση του πτώματος της 6χρονης κόρης της 38χρονης Φιλιππινέζας, της οποίας επίσης έχει παραδεχθεί τον φόνο.

Τις έρευνες διεξάγουν στελέχη της ΕΜΑΚ, ενώ στη λίμνη του Ξυλιάτου συμμετέχουν σήμερα και μέλη των ΟΥΚ μαζί με αξιωματικούς της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Στην περιοχή Ξυλιάτο εξειδικευμένοι δύτες με ειδικό εξοπλισμό και φουσκωτές βάρκες της ΕΜΑΚ προσπαθούν να βρουν το άψυχο σώμα της 6χρονης Σιέρα, το οποίο  σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου λοχαγού βρίσκεται μέσα στη λίμνη. Κάμερα ρομπότ χρησιμοποιείται και στο Μιτσερό όπου βρίσκεται επί τόπου και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Μάρκος Τράγκολας.

Στη λίμνη Ξυλιάτου μετέβη και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα για τις εξελίξεις των ερευνών, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στο μεταλλείο του Μιτσερού.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Χρυσοστόμου αναφέρθηκε σε πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα έγκλημα, συστήνοντας κατανόηση για το έργο της Αστυνομίας. Σημείωσε ότι θα διερευνηθούν οι ευθύνες μετά τη διερεύνηση των εγκλημάτων που συγκλονίζουν την κυπριακή κοινωνία.

Σήμερα αναμένεται και ευρεία σύσκεψη όλων των ΤΑΕ για να αξιολογηθούν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024