Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Το χρονικό της φρίκης, τι ερευνά ειδικός της Scotland Yard

Κύπρος: Το χρονικό της φρίκης, τι ερευνά ειδικός της Scotland Yard

Ένα κουβάρι φρίκης που προς το παρόν δείχνει να μην έχει τέλος, καθώς η μία σοκαριστική αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη, ξετυλίγεται στην Κύπρο, από την περασμένη Κυριακή, που ξεκίνησε με δύο θανάτους, μίας γυναίκας 38 ετών από τις Φιλιππίνες και της εξάχρονης κόρης της που είχαν εξαφανιστεί το Μάιο του 2018

Ένα κουβάρι φρίκης που προς το παρόν δείχνει να μην έχει τέλος, καθώς η μία σοκαριστική αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη, ξετυλίγεται στην Κύπρο, από την περασμένη Κυριακή, που ξεκίνησε με δύο θανάτους, μίας γυναίκας 38 ετών από τις Φιλιππίνες και της εξάχρονης κόρης της που είχαν εξαφανιστεί το Μάιο του 2018.

Η αρχή έγινε όταν δυο επισκέπτες από Γερμανία και ΗΠΑ εντόπισαν κάτι που ομοίαζε σε ανθρώπινο πτώμα. Στην περιοχή του Μιτσερού έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ όπου μετά από μια πολύωρη επιχείρηση ανέσυραν το πτώμα της άτυχης γυναίκας.

Ακολούθησε η ταυτοποίηση της σορού της Mary Rose δύο μέρες μετά και εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι του εγκλήματος με το έξι χρονών κοριτσάκι να μην έχει καταστεί δυνατό ακόμα να εντοπιστεί.

Ο δράστης και οι ανατριχιαστικές περιγραφές

Δράστης φέρεται να είναι ένας 35χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος ομολόγησε το φόνο της 38χρονης, όσο και μίας ακόμα γυναίκας 28 ετών, επίσης από τις Φιλιππίνες της Arian Palanas Lozano, καθώς στο φρεάτιο στο Μιτσερό βρέθηκε και δεύτερη σορός.

Η παραδοχή των δολοφονιών τόσο της 38χρονης όσο και της 28χρονης, από τον 35χρονο λοχαγό έχουν συγκλονίσει την κυπριακή κοινωνία, που παρακολουθεί με φρίκη τις εξελίξεις και τις περιγραφές του δράστη για το πώς σκότωσε τις γυναίκες και πώς πέταξε το άψυχο κορμάκι της εξάχρονης κόρης της Mary Rose, Sierra.

Την έπνιξε ενώ έκαναν σεξ

Για την Arian δήλωσε ότι την έπνιξε ενώ έκαναν σεξ με μεμβράνες και στη συνέχεια την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Την γνώρισε, όπως κατέθεσε, μέσω της εφαρμογής Badoo. Η κοπέλα είχε εξαφανιστεί στις 21 Ιουλίου του 2018, στην Αγλαντζιά.

Έδεσε με πέτρες το άψυχο σώμα της εξάχρονης

Πριν οδηγηθεί στο δικαστήριο, ο 35χρονος είχε μεταφερθεί ξανά στη λίμνη στην περιοχή Ξυλιάτου όπου τους υπέδειξε ξανά πού έριξε το πτώμα της εξάχρονης Sierra. Ο 35χρονος, περιέγραψε σύμφωνα με το philenews.com, πώς  απαλλάχτηκε από τη σορό της μικρής Sierra λέγοντας ότι έριξε το τυλιγμένο σε σεντόνι πτώμα, το οποίο έδεσε με πέτρες. Στη συνέχεια οι πέτρες υποχώρησαν έτσι ξαναπήρε το πτώμα, στερέωσε καλύτερες τις πέτρες και το έριξε πίσω στο νερό.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Κυριακή, η  Αστυνομία ζήτησε και πήρε από το δικαστήριο την επιπλέον εξαήμερη κράτησή του 35χρονου, ο οποίος ήδη τελεί υπό οκταήμερη κράτηση, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις Αρχές και την Παρασκευή να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου και για τους δύο φόνους.

Ειδικός της Scotland Yard

Σύμφωνα με το sigmalive.com οι ομοιότητες στα πτώματα, συγκλονίζουν και οδηγούν σε ένα προφίλ κατά συρροή δολοφόνου. Οι ανακριτικές αρχές μετακάλεσαν σύμφωνα με την πληροφόρηση του ΣΙΓΜΑ ειδικό εμπειρογνώμονα από την Scotland Yard ο οποίος έχει ειδίκευση στους δολοφόνους με αυτό το προφίλ.

Αρχικό σημείο ομοιότητας στις δυο δολοφονίες είναι ο τρόπος με τον οποίο ο 35χρονος «ψάρευε» τα θύματά του. Μέσω ενός ιστότοπου διαδικτυακών γνωριμιών, του Badoo ο 35χρονος συνομιλούσε με τα θύματά του. Στην φωτογραφία προφίλ του χρησιμοποιούσε φωτογραφία (κομμένη) ενός άλλου συνάδελφού του ο οποίος ενώ συνελήφθη και παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου μαζί του, ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος μετά από ένα 24ωρο.

Δεύτερο σημείο ομοιότητας είναι ο τρόπος με τον οποίο εντοπίστηκαν τα δυο πτώματα. Και οι δυο γυναίκες εντοπίστηκαν δεμένες.

Τρίτο σημείο ομοιότητας είναι ότι ρίχθηκαν και οι δυο στο φρεάτιο.

Τέταρτο σημείο ομοιότητας είναι ότι και οι δυο γυναίκες εντοπίστηκαν γυμνές.

Πέμπτο σημείο ομοιότητας είναι η καταγωγή των δυο γυναικών, από τις Φιλιππίνες, όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Να σημειωθεί ότι οι αντιφατικοί ισχυρισμοί του 35χρονου ήταν και η αιτία για να αποχωρήσει από την εκπροσώπησή του ο δικηγόρος που είχε αναλάβει αρχικά, ο Ηλίας Στεφάνου. Όπως πληροφορείται το SigmaLive ο 35χρονος ύποπτος ενώ αρχικά προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς στον δικηγόρο του, ακολούθως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά, με αποτέλεσμα ο κ.Στεφάνου να αποσυρθεί της εκπροσώπησης.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ο ύποπτος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, ενώ ο ίδιος περιορίστηκε σε δυο λέξεις, «καμιά ένσταση» και «μάλιστα», όταν  του απευθύνθηκε ο λόγος απ’ το Δικαστήριο.

Είχε φωτογραφικό αφιέρωμα στο χώρο της φρίκης

Πρέπει να σημειωθεί, τι ο 35χρονος που δρούσε ως «Ορέστης» σε πορτφόλιό του το οποίο είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο, είχε «αφιέρωμα» στον χώρο της φρίκης. Πιο συγκεκριμένα στο εν λόγω άλμπουμ εμφανίζονται φωτογραφίες του χώρου, του φρεατίου αλλά και του ανελκυστήρα που βρίσκεται εντός του φρεατίου, στο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο της Κοκκινόγειας στο Μιτσερό.

Sports in

Νότιγχαμ Φόρεστ: «Να δοθούν στη δημοσιότητα οι συζητήσεις των διαιτητών»

Η Νότιγχαμ Φόρεστ με ανακοίνωσή της ζητάει να δοθούν στη δημοσιότητα οι συζητήσεις των διαιτητών στο χθεσινό παιχνίδι με την Έβερτον.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024