Φρίκη προκάλεσαν τα όσα ακούστηκαν το πρωί της Κυριακής από το στόμα του 35χρονου λογαχού στο δικαστήριο για τη διπλή δολοφονία μάνας και κόρης που συγκλονίζει την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος  παραδέχθηκε ότι σκότωσε μία 38χρονη από τις Φιλιππίνες καθώς και την 6 χρονών κορούλα της.

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ, ο δράστης οδηγήθηκε στο δικαστήριο στις 11 το πρωί, ενώ παράλληλα συνεχίζονται  οι έρευνες για εντοπισμό της σορού εξάχρονης.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος του καθ΄ομολογίαν δράστη, Ηλίας Στεφάνου, παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του.

Η Αστυνομία ζήτησε την εξαήμερη κράτησή του 35χρονου, ο οποίος ήδη τελεί υπό οκταήμερη κράτηση, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις Αρχές και την Παρασκευή να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου και για τους δύο φόνους.

Ο δικαστής απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο του είπε ότι έχει συλληφθεί για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης και της απαγωγής που διαπράχθηκαν μεταξύ 2018 και 2019 στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο δικαστήριο αστυνομικοί ο 35χρονος παραδέχτηκε στις 19/4 το φόνο της Marry Rose της 38χρονης από τις Φιλιππίνες, αλλά και το φόνο μίας ακόμα γυναίκας της 28χρονης Arian Palanas Lozano επίσης από τις Φιλιππίνες. Όπως δήλωσε την έπνιξε ενώ έκαναν σεξ με μεμβράνες και στη συνέχεια την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Την γνώρισε, όπως κατέθεσε, μέσω της εφαρμογής Badoo. Η κοπέλα είχε εξαφανιστεί στις 21 Ιουλίου του 2018, στην Αγλαντζιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεύτερο πτώμα που εντοπίστηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό, δεν έχει ταυτοποιηθεί αφού δεν έχει διενεργηθεί ακόμη η νεκροτομή. Ως εκ τούτου δεν γνωρίζει κανείς αν το δεύτερο πτώμα ανήκει στην Arian ή σε άλλο πρόσωπο.

Πριν οδηγηθεί στο δικαστήριο, ο 35χρονος είχε μεταφερθεί ξανά στη λίμνη στην περιοχή Ξυλιάτου όπου τους υπέδειξε ξανά πού έριξε το πτώμα της εξάχρονης Sierra.

Ο 35χρονος, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της 38χρονης και της 6χρονης κόρης της, Sierra, περιέγραψε σύμφωνα με το philenews.com, μία ανατριχιαστική περιγραφή όσον αφορά στο πως απαλλάχτηκε από τη σορό της μικρής Sierra.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέδειξε στους Αστυνομικούς συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη στο Ξυλιάτο, όπου έριξε το τυλιγμένο σε σεντόνι πτώμα, το οποίο έδεσε με πέτρες. Στη συνέχεια οι πέτρες υποχώρησαν έτσι ξαναπήρε το πτώμα, στερέωσε καλύτερες τις πέτρες και το έριξε πίσω στο νερό.

Το σκοτεινό προφίλ του δράστη

Η υποψία οι δολοφονίες να μην τελειώνουν στις δύο γυναίκες και την εξάχρονη κόρη της μίας, αλλά να αποκαλυφθούν νέα συγκλονιστικότερα στοιχεία, συγκλονίζει τις Αρχές της Κύπρου, καθώς η αστυνομία δεν αποκλείει στο φρεάτιο ναβρίσκονται κι άλλα πτώματα.

Ο 35χρονος κρατούμενος για τις δολοφονίες είναι κάτοικος χωριού της Επαρχίας Λευκωσίας ο οποίος υπηρετεί σε στρατόπεδο και πάλι της Επαρχίας Λευκωσίας και φέρει τον βαθμό του ίλαρχου, αφού υπηρετεί στο Σώμα των Τεθωρακισμένων.

Είναι διαζευγμένος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, ενώ το διαζύγιό του κρατείτο σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive ως «επτασφράγιστο» μυστικό από τον ίδιο.

Με την αποφοίτησή του από το Λύκειο μετέβη στην Αθήνα όπου υπηρέτησε στη Σχολή Ευελπίδων. Η είδηση της σύλληψής του 35χρονου που στην ουσία είναι ο μυστηριώδης «Ορέστης» που διατηρούσε δεσμό με την άτυχη Mary Rose προκάλεσε σοκ σε ανθρώπους που τον είχαν γνωρίσει.

Το προφίλ του 35χρονου περιγράφεται ως «σκοτεινό», αφού φέρεται να πρόκειται για άτομο το οποίο δεν εξωτερίκευε συναισθήματα, όπως μεταδίδει το sigmalive.com, σημειώνοντας ότι η σύλληψη του και η εμπλοκή του ως υπόπτου στην όλη υπόθεση, προκάλεσε σοκ σε άτομα που υπηρέτησαν μαζί του στη Σχολή Ευελπίδων. Άτομα που συνυπήρξαν μαζί του κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς κάνουν λόγο για άτομο το οποίο δεν παρουσίασε επιθετικές συμπεριφορές σε στρατιώτες ή σε οποιονδήποτε άλλον. Τουναντίον, φέρεται κατά διαστήματα να αποκάλυπτε προσωπικά του δεδομένα σε άτομα στον επαγγελματικό του χώρο.

Ο ίδιος ως «Ορέστης» παρουσιαζόταν με το επάγγελμα του φωτογράφου ενώ στην πραγματικότητα ήταν αξιωματικός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που τονίζει ότι το πάθος του για την φωτογραφία είναι εμφανές, αφού διατηρεί ηλεκτρονικά πορτφόλια όπου παρουσιάζει τις δουλείες του σε διάφορους εξωτερικούς χώρους. Ερασιτεχνικά μάλιστα εργαζόταν και για την φωτογραφική κάλυψη μυστηρίων βάπτισης και γάμων. Ιδιαίτερη έμφαση εξάλλου δίδει μέσα από τις φωτογραφήσεις του σε τοπία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Μιτσερού αλλά και του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, εκεί όπου εντοπίστηκαν δηλαδή οι δυο σοροί γυναικών. Στο ίδιο πορτφόλιο εμφανίζονται φωτογραφίες μάλιστα και από το φρεάτιο της φρίκης αλλά και από το εσωτερικό του εγκαταλελειμμένου μεταλλείου.

Ο «φωτογράφος Ορέστης» φέρεται να διατηρεί και συνεργασία με ηλεκτρονικά περιοδικά φωτογραφίας όπου φιγουράρουν φωτογραφίες του από διάφορες τοποθεσίες. Πέραν αυτών των διασυνδέσεών του, ο «Ορέστης» είναι και βραβευμένος για μερικές φωτογραφίες του. Σημειώνεται ότι στα εν λόγω προφίλ είναι καταχωρημένος με το πραγματικό του όνομα.

Οι αρχές έχουν θέσει στο μικροσκόπιό τους όλα τα στοιχεία που θα διαλευκάνουν την δράση του αφού στην κατοχή τους έχουν και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και φωτογραφικές μηχανές.