Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκησε και σώθηκε η Ξάνθη (2-0)

Νίκησε και σώθηκε η Ξάνθη (2-0)

Η Ξάνθη επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία.

Η Ξάνθη ήθελε τη νίκη για να αποφύγει το ενδεχόμενο περιπέτειας αναφορικά με το μέλλον της στην Σούπερ Λίγκα και τελικά η ακριτική ομάδα επικράτησε του Απόλλωνα με 2-0.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Ξάνθη έφτασε τους 32 βαθμούς και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία. Αυτό διότι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΟΦΗ στους 32 πόντους, η ομάδα της Θράκης υπερτερεί στην ισοβαθμία. Η Ξάνθη αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος εκτός έδρας τον Άρη.

Η ομάδα της Θράκης πίεσε τον Απόλλωνα από τα πρώτα λεπτά του ματς αν και η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους φιλοξενούμενους. Η πίεση των γηπεδούχων «καρποφόρησε» στο 15’, όταν ο Κάντα έκανε την σέντρα και ο Βαφέας στην προσπάθεια του ν’ απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Η Ξάνθη προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Βαφέα και πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0, με τον Ντουρίτσκοβιτς αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ μετά το φάουλ του μέσου της Ξάνθης.

Η Ελαφρά Ταξιαρχία ανέβασε την απόδοσή της μετά το 25’ και στο 27’ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ακόστα για να ισοφαρίσει, αλλά ο Ζίφκοβιτς έκανε σωτήρια απόκρουση για την ομάδα του.

Πίεση της Ξάνθης και στο δεύτερο ημίχρονο

Η ομάδα της Θράκης ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο πιέζοντας τον Απόλλωνα με στόχο φυσικά να πετύχει το 2-0. Οι γηπεδούχοι είχαν μάλιστα διπλή ευκαιρία στο 51’ για να σκοράρουν, αλλά ο Αστράς είπε «όχι» στον Μπαριέντος σε δύο περιπτώσεις.

Τελικά το 2-0 έγινε στο 81’ με τον Γέντρισεκ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικόρ σκορ. Με τη νίκη της αυτή η Ξάνθη εξασφάλισε την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα.

Ξάνθη: Zίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Λισγάρας, Κασάδο, Καμαρά, Μπαριέντος (93’ Αμορίμ), Ντουρίτσκοβιτς (87’ Σιλά), Κάντα (46’ Κοβάσεβιτς), Κάστρο, Γέντρισεκ.

Απόλλωνας: Αστράς, Στάθης, Κοντοές, Βαφέας, Ναδάλες, Ντούρσο, Γαρουφαλιάς, Ρώσση (66’ Μπελιντέλι), Ακόστα (84’ Οικονομόπουλος), Βάρκας (75’ Ντεφεντερίκο), Ριβέρο.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024