Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διώχνουν τους πρόσφυγες από το Σύνταγμα για να μην δημιουργούν... αρνητική εικόνα

Διώχνουν τους πρόσφυγες από το Σύνταγμα για να μην δημιουργούν… αρνητική εικόνα

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι οι πρόσφυγες δεν θα πρέπει να καθυστερούν την μετακίνησή τους σε δομές φιλοξενίας και τους προειδοποιεί ότι δημιουργούν αρνητική εικόνα στην ελληνική κοινή γνώμη

Αίσθηση έχει προκαλέσει ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση το ζήτημα των προσφύγων που έχουν στήσει σκηνές στο Σύνταγμα, μετά την εκκένωση κατάληψης στην οποία είχαν βρει καταφύγιο.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι οι πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα δεν θα πρέπει να καθυστερούν την μετακίνησή τους σε δομές φιλοξενίας και τους προειδοποιεί ότι δημιουργούν αρνητική εικόνα στην ελληνική κοινή γνώμη.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρει:

«Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει από χθες στο Σύνταγμα.

Ακόμη το ΥΜΕΠΟ σημειώνει: «Συνεχίζεται η προσπάθεια, προκειμένου να πεισθούν να μεταφερθούν και να εκκενώσουν τον χώρο που έχουν καταλάβει. Καλούμε τους πολίτες τρίτων χωρών να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία».

«Η καθυστέρηση δεν βοηθάει στη βελτίωση της κατάστασής τους, δυσκολεύει την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για ικανοποιητικές συνθήκες φιλοξενίας, ενώ δημιουργεί αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην ελληνική κοινή γνώμη» σημειώνει.

«Επαναλαμβάνουμε πως το ΥΜΕΠΟ, σε κάθε περίπτωση φροντίζει για τα δικαιώματά τους, αλλά και οι ίδιοι υποχρεούνται να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες και τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί», καταλήγει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην ανακοίνωσή του.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024