Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στη Ρώμη διαδηλώνει η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Στη Ρώμη διαδηλώνει η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών η νεαρή ακτιβίστρια και εμπνεύστρια του κινήματος Fridays for Future μιλάει σε συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών του περιβαλλοντικού κινήματος στην Piazza del Popolo.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε μέχρι την Ιταλία. Σειρά αυτή την φορά έχει η Ρώμη και το ιστορικό της κέντρο. Χιλιάδες νέοι, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Λαού, για να διαδηλώσουν υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Πολλοί έφτασαν και από περιοχές που απέχουν αρκετά από την Αιώνια Πόλη, για να υπενθυμίσουν ότι «δεν υπάρχει κάποιος άλλος εφεδρικός πλανήτης, αλλά αυτή είναι η μόνη μας ευκαιρία». Η εξέδρα της πλατείας λαμβάνει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια από γεννήτρια, χάρη στην ακούραστη προσπάθεια 120 ποδηλατών.

Τις περασμένες ημέρες η δεκαεξάχρονη από την Σουηδία συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και του ζήτησε να στηρίξει τον αγώνα της. Μιλώντας σε χιλιάδες ανθρώπους η Γκρέτα θέλησε να υπογραμμίσει: «Πολύς κόσμος μού δίνει συγχαρητήρια. Αλλά δεν είμαι εγώ που τα αξίζω. Τα αξίζουν τα εκατομμύρια νέοι οι οποίοι κατέβηκαν στους δρόμους». Πρόσθεσε όμως ότι «παρά τις τόσες προσπάθειες, μέχρι τώρα, τίποτα δεν έχει αλλάξει». Με την αυτοπεποίθησή της, η νεαρή ακτιβίστρια εντυπωσίασε και τους γερουσιαστές που συνάντησε στο Κοινοβούλιο.

Τεράστια η μόλυνση στη Ρώμη

Η παρουσία της στην Ρώμη δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για μια πόλη που έχει μόνιμο πρόβλημα με τα σκουπίδια. Το καλοκαίρι -και όχι μόνον- γεμίζουν στους δρόμους και ο δήμος δεν έχει βρει αποτελεσματική λύση.

Tην ίδια στιγμή η ανακύκλωση απορριμμάτων στην Ιταλία κινείται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα. Και η μαφία, ιδίως σε περιοχές έξω από την Νάπολη, καταστρέφει μεγάλες εκτάσεις με τοξικές ουσίες που προκαλούν ολέθριες συνέπειες για την υγεία των κατοίκων.

«Πρέπει να δράσουμε και να ακούσουμε -πρώτα απ’ όλα- αυτά που λέει η επιστήμη«, τόνισε η έφηβη από την Σουηδία. Κύρια δέσμευση των Πέντε Αστέρων, στην Ιταλία, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, ήταν να προστατέψουν το περιβάλλον. Μέχρι τώρα όμως δεν υπήρξε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η έκκληση της Γκρέτα λοιπόν, και στη χώρα αυτή, είναι απόλυτα επίκαιρη.

Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024