Ένας καθεδρικός ναός από ξύλο εξετάζεται να χτιστεί στον περίβολο της Παναγίας των Παρισίων για να εξυπηρετήσει προσωρινά τους επισκέπτες

Ένας καθεδρικός ναός από ξύλο εξετάζεται να χτιστεί στον περίβολο της Παναγίας των Παρισίων για να εξυπηρετήσει προσωρινά τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης του εμβληματικού καθεδρικού ναού της γαλλικής πρωτεύουσας που υπέστη σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά.

«Δεν θα πρέπει να πούμε ‘ο καθεδρικός έκλεισε για πέντε χρόνια και τελείωσε’» δήλωσε ο εφημέριoς του ναού, μονσινιόρος Πατρίκ Σοβέ στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNews, υπογραμμίζοντας πως «Επομένως σκέφτηκα: ‘δεν μπορώ στον περίβολο να χτίσω έναν προσωρινό καθεδρικό;’».

Από την πλευρά της, η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, ενθάρρυνε το σχέδιο, πρόσθεσε ο μονσινιόρος, και δέχθηκε να παραχωρήσει «μέρος του περιβόλου» για την ανέγερση αυτής της «ξύλινης εκκλησίας».

«Δεν έχει ληφθεί επισήμως η απόφαση» δήλωσε, πάντως, στον ραδιοσταθμό RMC ο υπουργός Πολιτισμού, Φρανκ Ριστέρ. «Προσωρινός καθεδρικός, τόπος υποδοχής, τόπος που θα επιτρέπει στους πιστούς να μπορούν να προσεύχονται (…) όλα αυτά είναι υπό συζήτηση, υπό προετοιμασία».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr