Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπορεί ένα... video game να σώσει την Παναγία των Παρισίων;

Μπορεί ένα… video game να σώσει την Παναγία των Παρισίων;

Και δεν είναι μόνο αυτό που μπορεί να σώσει την Νοτρ Νταμ. Είναι και η απίστευτη δουλειά που έκανε ο ιστορικός τέχνης Άντριου Τάλον ο οποίος δεν είναι εν ζωή αλλά έχει αφήσει πίσω του σπουδαίο έργο όσον αφορά στη Νότρ Νταμ.

Μπορεί ένα video game να σώσει την Παναγία των Παρισίων; Μπορεί, λένε οι ειδικοί και αναφέρονται στο «Assassin’s Creed: Unity». Και δεν είναι μόνο αυτό που μπορεί να σώσει την Παναγία των Παρισίων. Είναι και η απίστευτη δουλειά που έκανε ο ιστορικός τέχνης Άντριου Τάλον ο οποίος δεν είναι εν ζωή αλλά έχει αφήσει πίσω του σπουδαίο έργο όσον αφορά στη Νότρ Νταμ.

Το έργο της αποκατάστασης θα πάρει χρόνια, ίσως και δεκαετίες ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα θα διατεθούν για την αναστήλωσή της. Ωστόσο η δουλειά δυο ανθρώπων ίσως δώσει την λύση.

Όσοι ασχοληθούν με την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων μπορούν κάλλιστα λένε ειδικοί με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο στο έργο δυο ανθρώπων πάνω στην Νοτρ Νταμ. Ο ένας είναι ο Άντριου Τάλον ο ιστορικός τέχνης ο οποίος δεν είναι πια στη ζωή αλλά η διετής έρευνά του στην Παναγία είναι πραγματικά συγκλονιστική σε θέματα λεπτομέρειας. Σύμφωνα με το National Geographic ο Τάλον, ο οποίος πέθανε πέρυσι, είχε χρησιμοποιήσει τεχνικές με την βοήθεια λέιζερ για να φτιάξει τρισδιάστατους χάρτες του μνημείου οι οποίοι έχουν λεπτομερή ακρίβεια.

Ο Τάλον σκάναρε στην κυριολεξία τον Καθεδρικό Ναό και μαζί με σφαιρικές πανοραμικές φωτογραφίες από 50 σημεία μέσα και γύρω από το ναό κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από ένα δις δεδομένα και κατάφερε να καταγράψει τρισδιάστατα τον χώρο με ασύλληπτη λεπτομέρεια.

Υπάρχει όμως και η εκπληκτική δουλειά της σχεδιάστριας video game Καρολίν Μιούς η οποία μιλώντας στο The Verge είπε ότι επί δυο χρόνια έφτιαχνε για το παιχνίδι «Assassin’s Creed: Unity» την Παναγία των Παρισίων.

«Το 80% του χρόνου μου το αφιέρωσα στην Παναγία των Παρισίων φτιάχνοντάςτην τούβλο-τούβλο», είπε η σχεδιάστρια η οποία έφτιαξε το επικό παιχνίδι για το Xbox One και το PlayStation 4. Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν είχε δει ποτέ από κοντά την Παναγία των Παρισίων, αλλά την επισκέφθηκε λίγο πριν ολοκληρώσει τον σχεδιασμό.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024