Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Genesis Mint Concept: Lifestyle ηλεκτροκίνηση από το μέλλον

Genesis Mint Concept: Lifestyle ηλεκτροκίνηση από το μέλλον

Η Genesis αποκαλύπτει από την έκθεση της αμερικανικής μητρόπολης ένα αστικών προδιαγραφών και ρετρό έμπνευσης πρωτότυπο μοντέλο με το οποίο φιλοδοξεί να αποτυπώσει το όραμά της για το ηλεκτρικό όσο και πολυτελές μέλλον.

Η πολυτελής φίρμα της Hyundai αποκάλυψε για την έκθεση της Νέας Υόρκης ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο αστικών διαστάσεων το οποίο επενδύει σε ένα ενδιαφέρον σχεδιαστικό ιδίωμα και θα μπορούσε κάλλιστα να το τοποθετήσει ως δυνητικό ανταγωνιστή της ηλεκτρικής έκδοσης του ΜΙΝΙ και άλλων μελλοντικών τετράτροχων που θα αξιώσουν τον τίτλο των ηλεκτροκίνητων lifestyle city cars .

Το Genesis Mint όπως ονομάζεται αποτελεί συνεργατική δημιουργία των κέντρων σχεδιασμού των Κορεατών σε ΗΠΑ, Κορέα και Ευρώπη στόχος των οποίων ήταν να αποτυπώσουν, ξεκινώντας από λευκό χαρτί, το όραμα της φίρμας για ένα πολυτελές ηλεκτρικό όχημα προνομιακό πεδίο μετακίνησης του οποίου θα είναι οι πόλεις του μέλλοντος.

Εκτός από την προφανή ρετρό έμπνευση για τις αναλογίες του και την επιτυχή συνύπαρξη από καμπύλες και ακμές, το Mint χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαιτέρως όσο και εξίσου εκκεντρικό σκεπτικό σε ό,τι αφορά τη λογική του καθώς αν και διθέσιο συνδυάζει δύο συμβατικές πόρτες με δύο “scissor” ανοίγματα στο πίσω τμήμα.

Αναλόγως εκκεντρική όσο και τεχνολογικά ενσυνείδητη είναι και η εικόνα του εσωτερικού του καθώς εκτός από την μινιμαλιστική λογική του και τα γεωμετρικά σχήματα το Mint, διαθέτει μία οθόνη στο κέντρο του τιμονιού όπου φιλοξενούνται οι ζωτικές ενδείξεις.


Την κεντρική οθόνη πλαισιώνουν έξι μικρότερες, κυκλικές οθόνες αφής, περιμετρικά του τετραγωνισμένου βολάν κάθε μία από τις οποίες αφοσιώνεται σε μια διαφορετική λειτουργία και παράμετρο δίνοντας μια ξεκάθαρη εικόνα στον οδηγό για το που ακριβώς πρέπει να πατήσει αν θέλει π.χ. να μιλήσει στο κινητό του,  να ρυθμίσει κάποια από τις παραμέτρους του αυτοκινήτου ή να χρησιμοποιήσει το σύστημα πλοήγησης.

Όλως παραδόξως ωστόσο το κορεατικό πρωτότυπο δείχνει να διαθέτει τρία πεντάλ τα οποία μένει να αποδειχθεί σε τι χρησιμεύουν καθώς πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μοντέλο με κιβώτιο μονής σχέσης.

Ανεξαρτήτως λεπτομερειών, η αμιγώς ηλεκτροκίνητη φύση του Mint του εξασφαλίζει ένα απολύτως επίπεδο πάτωμα προς όφελος της ευρυχωρίας και της πρακτικότητάς του, ενώ στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συνυπολογίστε την παρουσία πανοραμικής γυάλινης οροφής.

Αν και επί του παρόντος η κορεατική φίρμα δεν δημοσιοποιεί στοιχεία για το ηλεκτρικό σύνολο, το ηλεκτρικό όραμα της Genesis για το μέλλον, εξοπλίζει το Mint με μπαταρίες που του εξασφαλίζουν αυτονομία 320 χλμ. και οι οποίες δυνητικά θα εγγυούνταν πλήρη επαναφόρτιση σε λίγα λεπτά καθώς θα ήταν συμβατές με υπερταχυφορτιστή 350kW.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024