Ο αμερικανός πρόεδρος πρότεινε ως «λύση» για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων τη χρήση πυροσβεστικών αεροσκαφών, με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να του απαντά πως αυτό θα οδηγούσε σε ολοκληρωτική κατάρρευση του ναού.

Μήνυμα συμπαράστασης και …εντολή άμεσης δράσης έστειλε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η πυρκαγιά στο ναό της Παναγίας των Παρισίων ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως τόνισε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, «οι Γάλλοι πυροσβέστες έπρεπε να δράσουν άμεσα», ενώ πρότεινε ως καλύτερη λύση τη χρήση πυροσβεστικών αεροσκαφών τα οποία θα έκαναν ρίψεις νερού πάνω από την πυρκαγιά.

Μέσω Twitter έλαβε ωστόσο και την απάντησή του από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Γαλλίας, η οποία τόνισε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για το ναό.

«Εκατοντάδες πυροσβέστες κάνουν ότι είναι δυνατό για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Όλα τα μέσα έχουν χρησιμοποιηθεί, εκτός από ρίψεις νερού από αεροσκάφη, καθώς αν γινόταν θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική κατάρρευση του οικοδομήματος του καθεδρικού ναού» ήταν το post της Sécurité Civile Fr.

Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ θελήσει να δώσει κάποια οδηγία, να συμβουλευτεί κάποιον που γνωρίζει καλύτερα από εκείνον το εκάστοτε αντικείμενο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr