Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωκοινοβούλιο: «Δεν μπορούμε να συζητάμε συνέχεια για Brexit»

Ευρωκοινοβούλιο: «Δεν μπορούμε να συζητάμε συνέχεια για Brexit»

Η υπόθεση Brexit συζητήθηκε για μία ακόμη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την παράταση που ζήτησε και πήρε το Λονδίνο. Πολύ πιθανή πλέον η συμμετοχή της Μ.Βρετανίας στις ευρωεκλογές

«Η παράταση δίνει πολύτιμο χρόνο για να βρούμε διέξοδο» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην Ολομέλεια του Στρασβούργου – κάθε άλλο παρά πανυγηρική δήλωση για τα όσα συμφωνήθηκαν στην τελευταία σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ επέμεινε στην ανάγκη να εστιάσουμε στη «θετική ατζέντα», δηλαδή σε όλα τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί να συζητούμε για το Brexit κάθε Σαββατοκύριακο, γι’ αυτό είναι καλό που η Βρετανία διαθέτει χρόνο για να διευθετήσει το ζήτημα». Από κει και πέρα «αν η Μ. Βρετανία είναι μέλος στις 23 Μαίου, τότε θα πρέπει να συμμετάσχει και στις ευρωεκλογές», τονίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Θετική η αποφυγή του άτακτου Brexit

Με το ιδιαίτερο χιούμορ του μάλιστα ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ τόνισε ότι η τελευταία μέρα της παράτασης για την αποχώρηση της Μ.Βρετανίας από την ΕΕ συμπίπτει με την τελευταία δική του ημέρα στην προεδρία της Κομισιόν – κατά συνέπεια, προειδοποίησε, δεν μπορεί να γίνει η συνήθης ολονύχτια διαπραγμάτευση, διότι θα είναι υποχρεωμένος να παραδώσει το γραφείο του στις 12 το μεσημέρι.

Iκανοποίηση, αλλά και αμηχανία λοιπόν για τη νέα παράταση. Μιλώντας στους δημοσιογράφους το πρωί της Τρίτης ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) συνοψίζει την κατάσταση ως εξής: «Από τη μία είναι σημαντικό ότι αποφύγαμε σκληρό Brexit και εκτροπή στην Ιρλανδία. Από την άλλη είναι δύσκολο να εξηγήσω στους πολίτες, πώς μία χώρα που φεύγει από την ΕΕ θέλει να έχει και λόγο για το μέλλον της ΕΕ…»

Γιάννης Παπαδημητρίου, Στρασβούργο

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024