Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αρχαιοφύλακες: Να αποσυρθεί η τροπολογία για τη στελέχωση γραφείων φύλαξης

Αρχαιοφύλακες: Να αποσυρθεί η τροπολογία για τη στελέχωση γραφείων φύλαξης

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι, ζητάμε την απόσυρση της σχετικής διάταξης και ζητάμε επίσης από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να την καταψηφίσουν»

«Την απογοήτευσή της και τον έντονο προβληματισμό της» για την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή σε σχέση με τα κριτήρια στελέχωσης των γραφείων φύλαξης και αρχιφυλάκων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, «αιφνιδιαστικά και χωρίς διαβούλευση με τους εργαζόμενους», εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Φύλαξης Υπαλλήλων Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι, ζητάμε την απόσυρση της σχετικής διάταξης και ζητάμε επίσης από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να την καταψηφίσουν» τόνισαν λίγο πριν την ψήφισή της οι αρχαιοφύλακες, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, επισήμαναν ότι «και αυτή η ενέργεια παραβιάζει την συμφωνία για συνεργασία της ΠΕΥΦΑ με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή οι αρχαιοφύλακες είχαν προχωρήσει σε τρίωρη στάση εργασίας, με τα αιτήματά τους να  είναι «επιτακτικά» και να χρήζουν «άμεσης λύσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ αναφέρει:

«Η ΠΕΥΦΑ εκφράζει την απογοήτευση της και τον έντονο προβληματισμό της σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε και που ψηφίζεται σήμερα αιφνιδιαστικά και χωρίς διαβούλευση με τους εργαζόμενους.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι, ζητάμε την απόσυρση της σχετικής διάταξης και ζητάμε επίσης από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να την καταψηφίσουν.\

Κύριε Υφυπουργέ δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε λέξεις όπως ¨αξιοκρατία¨ και ¨διαφάνεια¨ και μετά να τις καταπατάτε κατάφωρα.

Βέβαια και αυτή η ενέργεια παραβιάζει την συμφωνία για συνεργασία της ΠΕΥΦΑ με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και στο θέμα αυτό.

Άξιοι δεν είναι μόνο τα κομματικά μέλη του Σύριζα.

Καταγγέλλουμε λοιπόν την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ για ακόμη μία θεσμική παρεκτροπή».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024