Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lotus Evora GT4 Concept: Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς από τη Σαγκάη

Lotus Evora GT4 Concept: Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς από τη Σαγκάη

H βρετανική φίρμα η οποία πλέον ανήκει στην κινεζική Geely, αποκάλυψε από την έκθεση της Σαγκάης μια πρωτότυπη, αγωνιστικών βλέψεων εκδοχή της Evora, συμβατή με πρωτόκολλο προδιαγραφών ασφαλείας της FΙΑ και μέγιστη ταχύτητα 275 χλμ./ώρα.

Η Lotus αποκάλυψε από την κινεζική μπιενάλε μια πρωτότυπη αγωνιστικών προδιαγραφών εκδοχή της Evora με τα διακριτικά GT4.


Η πρωτότυπη Evora GT4 επωφελείται από μια σειρά σημαντικών αναβαθμίσεων στις οποίες περιλαμβάνονται τροποποιήσεις στο πλαίσιο, στον κινητήρα, ανασχεδιασμένα στοιχεία από ανθρακόνημα υπό το σκεπτικό του χαμηλότερου βάρους καθώς και προδιαγραφές ασφαλείας συμβατές με το πρωτόκολλο της FIA, καθώς η βρετανική φίρμα σχεδιάζει τη δημιουργία μιας αντίστοιχης έκδοσης η οποία θα συμμετέχει σε αγωνιστικές διοργανώσεις από το 2020.

Αφετηρία για την αγωνιστική έκδοση αποτελεί το ίδιο αλουμινένιο πλαίσιο που φιλοξενεί και την γνώριμη road-legal εκδοχή της Evora με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση συνοδεύεται από ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με μεγαλύτερα δισκόφρενα, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, νέα ελαφρύτερη ανάρτηση με σωληνωτές αντιστρεπτικές ράβδους.

Πλην των παραπάνω, η Evora GT4 διαθέτει κλωβό ασφαλείας οκτώ σημείων εγκεκριμένο από την FIA, στοιχείο το οποίο εκτός από την απαραίτητη προστασία σε ενδεχόμενο ατύχημα συμβάλλει ενεργά και στην ενίσχυση της στρεπτικής ακαμψίας του πλαισίου.

Στο επίκεντρο της GT4 βρίσκεται μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V6 των 3,5 λίτρων o οποίος αποδίδει 443 ίππους και 510 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς με την συνδρομή ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων ενώ στις προδιαγραφές της GT4 περιλαμβάνεται και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen.

Υπακούοντας σε ένα σκεπτικό λιτότητας, η Lotus έχει αντικαταστήσει τους προφυλακτήρες, την οροφή, το καπό και τα πίσω φτερά από νέα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Υπό την ίδια ακριβώς λογική οι γυάλινες επιφάνειες έχουν αντικατασταθεί από ελαφρύτερες αποτελούμενες από πολυμερή υλικά, ενώ την θέση της συμβατική μπαταρίας μολύβδου έχει πάρει μπαταρία ιόντων λιθίου. Την εικόνα συμπληρώνουν οι νέοι τροχοί ελαφρού κράματος.

Ως αποτέλεσμα των παρεμβάσεων, το συνολικό βάρος της αγωνιστικής Evora σταματά στα 1.200 κιλά κάτι που μεταφράζεται σε αναλογία 370 ίππων/1.000 κιλά και σημαίνει ότι η συγκεκριμένη έκδοση υπερέχει ως προς αυτό κατά 44 ίππους/τόνο σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή ισχυρότερη παραλλαγή του βρετανικού μοντέλου με την ονομασία Evora GT 410 Sport.

Παράλληλα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και εκτός από τον προαναφερθέντα κλωβό ασφαλείας, η Evora GT4 διαθέτει ένα πλήρες kit ασφαλείας βάσει των προδιαγραφών της FIA το οποίο την εξοπλίζει με αγωνιστικά καθίσματα, ζώνες έξι σημείων, σύστημα πυρόσβεσης, διακόπτη διακοπής τροφοδοσίας και δεξαμενή καυσίμου 120 λίτρων με αισθητήρα ανατροπής και βαλβίδα εκτόνωσης.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024