Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κωλοτούμπα» Κουρουμπλή μετά το σάλο για τη συνάντησή του με τον Αμβρόσιο

«Κωλοτούμπα» Κουρουμπλή μετά το σάλο για τη συνάντησή του με τον Αμβρόσιο

Μόλις δύο ημέρες πριν, ο πρώην υπουργός όχι μόνο δεν μιλούσε για λάθος αλλά είχε υπεραμυνθεί της απόφασης του να συναντήσει τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στη Δημοκρατία δεν... χωρούν αποκλεισμοί

Στην παραδοχή ότι… ίσως ήταν λάθος η συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο προχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, «οι απόψεις μου για τη Δημοκρατία είναι γνωστές, μπορεί να ήταν λάθος, αλλά δεν σημαίνει ότι οι απόψεις μου αλλοιώθηκαν επειδή έγινε αυτή η συνάντηση, έχω πάντα τις ίδιες ιδέες και τις ίδιες απόψεις για όποιους εκφράζουν απόψεις μισαλλοδοξίας, αφού και στη Δημοκρατία και στην Ορθοδοξία η μισαλλοδοξία δεν είναι αποδεκτή».

Η «στροφή» του Παναγιώτη Κουρουμπλή σημειώνεται μετά τον εσωκομματικό σάλο και τις έντονες αντιδράσεις που συνεχίζει να προκαλεί η συνάντηση του με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κώστας Αρβανίτης, υποψήφιος για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ… έσφαξε με το βαμβάκι τον κ. Κουρουμπλή για την επίμαχη φωτογραφία.

Αρχικά, στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6 ο Κώστας Αρβανίτης είπε ότι «καλό δεν είναι η φωτογραφία αυτή» προσθέτοντας ότι «εγώ δεν θα έκανα φωτογραφία, ούτε θα είχα σχέση με τον κ. Αμβρόσιο και ας με έλεγαν κατσαπλιά».

Λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Αρβανίτης επανήλθε στο θέμα Κουρουμπλή με ακόμα μεγαλύτερη ένταση καθώς με όσα είπε στην τηλεόραση του Alpha «άδειασε» τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας ακόμα και για την ίδια του την παρουσία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν, δηλαδή, του επισημάνθηκε ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με νόημα «το θέμα αυτό είναι για τον κ. Κουρουμπλή γιατί είναι μαζί μας. Εγώ είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνεται ότι μόλις δύο ημέρες πριν, ο πρώην υπουργός όχι μόνο δεν μιλούσε για λάθος αλλά είχε υπεραμυνθεί της απόφασης του να συναντήσει τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στη Δημοκρατία δεν… χωρούν αποκλεισμοί. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής είχε επιλέξει μάλιστα να εκφράσει την άποψη αυτή με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας πανικό αλλά και έντονη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου.

Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι η γκάφα του Παναγιώτη Κουρουμπλή να φωτογραφηθεί με τον ακραίο μητροπολίτη και να αναρτήσει -για ψηφοθηρικούς λόγους- τις φωτογραφίες στο facebook, ήταν η αφορμή για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Για μια μάχη μεταξύ «νοικοκυραίων» του ΣΥΡΙΖΑ με τους «μουσαφίρηδες», δηλαδή όσους έχουν μακρά πορεία στο κόμμα και αυτούς που ήρθαν τα τελευταία χρόνια από διάφορους χώρους, από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητους Ελληνες.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι τον διάλογο με τον Πάνο Σκουρλέτη, όπου ο τελευταίος «τράβηξε το αυτί» του Κουρουμπλή, το διέρρευσαν οι ίδιοι στην Κουμουνδούρου προκειμένου να «κοντύνουν» τον υποψήφιο ευρωβουλευτή. Ενδεχομένως και να τον εξωθήσουν σε παραίτηση ή στην καλύτερη περίπτωση να τον «βγάλουν στη σέντρα» πετσοκόβοντας τη δυναμική που είχε.

Στελέχη του κόμματος καταλογίζουν στον κ. Κουρουμπλή ότι «ψαρεύει» ψήφους από τη δεξαμενή των ακραίων και παράλληλα, με την κίνησή του να πλήττει το αφήγημα του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ για μέτωπο εναντίον της ακροδεξιάς, αφού ο μητροπολίτης Καλαβρύτων θεωρείται ως κατ’εξοχήν εκφραστής ακραίων θέσεων.

Όλοι εναντίον Κουρουμπλή

Οι αντιδράσεις κατά του Κουρουμπλή αποτυπώνονται και σε δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Σπύρου Δανέλλη, συνυποψήφιού του για μια θέση στην ευρωβουλή: «Για τέτοιες κινήσεις δεν υπάρχουν δικαιολογίες, αδυνατώ να αντιληφθώ πώς ο κ. Κουρουμπλής έκανε τέτοια κίνηση» είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Δανέλλης.

Κανονικό «άδειασμα» δηλαδή, όπως και αυτό που του επιφύλαξε ο επίσης συνυποψήφιός του, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος προφανώς φοβάται τον ανταγωνισμό.

«Επειδή πολλοί ρωτούν, οφείλω μια καθαρή θέση: Με τον φιλοΧρυσαυγίτη Αμβρόσιο, κήρυκα του μίσους, υβριστή του Τσίπρα και πρόσφατα καταδικασμένο για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου, είμαστε καθαρά κ σταθερά απέναντι. Σέβομαι πολύ τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Τον Αμβρόσιο, καθόλου».

Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε και η παρέμβαση της Αννέτας Καββαδία η οποία σχολίασε ότι δεν είναι δυνατόν «εσύ να στέκεσαι δίπλα στον ρατσιστή, χουντικό, δηλωμένο χρυσαυγίτη, τουλάχιστον όχι στο όνομά μας».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024