Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Audi AI:ΜΕ Concept: Τεχνητή νοημοσύνη με οικολογικές ανησυχίες

Audi AI:ΜΕ Concept: Τεχνητή νοημοσύνη με οικολογικές ανησυχίες

Η Audi θα παρουσιάσει στην έκθεση της Σαγκάης το δικό της όραμα για την αστική μετακίνηση του μέλλοντος υπό την μορφή ενός compact ηλεκτρικού hatchback το οποίο θυμίζει κάτι από Α2 και εστιάζει στην αυτόνομη οδήγηση και στην μετατροπή του αυτοκινήτου, ενός οικολογικού μέσου στο οποίο οι επιβαίνοντες θα μπορούν να αξιοποιήσουν πιο δημιουργικά τον χρόνο μετακίνησης.

Η γερμανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια του πρωτότυπου, αμιγώς ηλεκτροκίνητου city car το οποίο επιφυλάσσει για την επικείμενη έκθεση της Σαγκάης θέλοντας να δώσει μια πρώτη γεύση για το δικό της όραμα σε σχέση με το ηλεκτρικό όσο και αυτόνομο μέλλον των μετακινήσεων στα αστικά κέντρα.

Θυμίζοντας μια φουτουριστική προσέγγιση του πάλαι ποτέ Α2, το Al:ΜΕ όπως ονομάζεται, έχει ως αφετηρία την νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική του ομίλου VW, ΜΕΒ, την οποία στην Ευρώπη θα γνωρίσουμε σύντομα μέσω του μικρομεσαίου hatchback VW I.D.

Στην προκειμένη περίπτωση η πλατφόρμα φιλοξενεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο στον πίσω άξονα το οποίο αποδίδει 170 ίππους.

Σύμφωνα με την Audi, το συγκεκριμένο μέγεθος είναι υπέρ το δέον αρκετό για την μετακίνηση στις πόλεις του μέλλοντος, καθώς όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει, οι οδηγοί θα χρειάζονται μόλις ένα κλάσμα της συγκεκριμένης ισχύος για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της καθημερινής τους μετακίνησης. Για την ακρίβεια όπως σημειώνει η Audi, μια δυνητική έκδοση παραγωγής του AI:ΜΕ θα κινούνταν με ταχύτητες από 20-70 χλμ./ώρα κατά μέσο όρο.

Υπό αυτό το σκεπτικό, το ηλεκτρικό μοτέρ τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου 65 kWh και παρόλο που η Audi δεν δίνει ακριβή αριθμό για την προσφερόμενη αυτονομία, σημειώνει ότι το ηλεκτρικό πρωτότυπο έχει δημιουργηθεί ώστε να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες ενός μέσου οδηγού.

Για την ακρίβεια, όπως σημειώνει «οι ακραίες επιταχύνσεις, τα εξαιρετικά υψηλά μεγέθη σε όρους μέγιστης ταχύτητας, το σκληροπυρηνικό setup για δυναμική οδήγηση αποτελούν ζητούμενα εξίσου παρωχημένα με την απαίτηση για εξαιρετικά υψηλή ηλεκτρική αυτονομία».

Όπως και να έχει με το σκεπτικό της Audi σε σχέση με τη διαμόρφωση των οδηγικών συνηθειών του μέλλοντος, η γερμανική φίρμα έχει φροντίσει να αντισταθμίσει τις «ταπεινές» βλέψεις του πρωτότυπου σε επίπεδο ηλεκτρικής αυτονομίας και επιδόσεων με έναν ικανό αριθμό ευφυών τεχνολογιών που του εξασφαλίζουν την ικανότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Υπό το μοτίβο της αυτόνομης οδήγησης, εκτός από τα εκκεντρικά εξωτερικά χαρακτηριστικά του, όπως η παρουσία αντίθετων ανοιγόμενων θυρών, η απουσία δεύτερης κολώνας και η γενναιοδωρία σε γυάλινες επιφάνειες, οι σχεδιαστές της Audi έχουν επιδείξει μια καινοτόμο όσο και εκκεντρική λογική και σε ό,τι αφορά το εσωτερικό του, στο οποίο εκτός από την μινιμαλιστική αισθητική, που σχεδιάστηκε με το σκεπτικό μιας άνετης παραμονής, διαθέτει και μια πρωτιά για την αυτοκινητοβιομηχανία καθώς το ταμπλό εκτός από τις απαραίτητες οθόνες φιλοξενεί και ένα μινι θερμοκήπιο με αληθινά φυτά τα οποία επεκτείνονται και στην οροφή του concept car, δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στην έννοια της οικολογικής μετακίνησης.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024