Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παλικάρι ο ΟΦΗ, διπλό παραμονής στο ΟΑΚΑ (3-1)

Παλικάρι ο ΟΦΗ, διπλό παραμονής στο ΟΑΚΑ (3-1)

Οι Κρητικοί με εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο νίκησαν 1-3 τον Παναθηναϊκό, όπως είχαν πράξει με το ίδιο σκορ και στο «Γεντί Κουλέ» και βρίσκονται πλέον σε θέση μπαράζ για την παραμονή, κρατώντας τη τύχη στα χέρια τους.

Ο ΟΦΗ έριξε βόμβα στο ΟΑΚΑ και πλέον ξεσπάει πόλεμος στην ουρά της βαθμολογίας. Είναι άγνωστο τι θα συμβεί με τη δικαστική περιπέτεια που αντιμετωπίζει η ομάδα του Ηρακλείου, αλλά κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο έβαλε μπουρλότο στη μάχη για την παραμονή.

Οι  φιλοξενούμενοι αν και βρέθηκαν να χάνουν 1-0 στο πρώτο μέρος, ήταν ισοπεδωτικοί στο δεύτερο 45λεπτο, επικράτησαν 3-1 του άνευρου, κακού Παναθηναϊκού, που είδε δύο αναγκαστικές αλλαγές και πλέον βρίσκονται σε θέση μπαράζ. Εννοείται, ότι κρατούν τη τύχη στα χέρια τους. Το «τριφύλλι» εννοείται ότι έχασε κάθε πιθανότητα για τη πέμπτη θέση, αν και ουσιαστικά αυτή ήταν χαμένη…

ΦΛΥΑΡΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 3-4-2-1. Τοποθέτησε τον Μακέντα στην κορυφή και ο Ιταλός είχε στηρίγματα τον Μουνιέ δεξιά και τον Άλτμαν αριστερά. Ο Χάιμε Βέρα, αντίθετα, επέμεινε στο 4-2-3-1. Είχε, όμως, να αντιμετωπίσει το απρόοπτου με τον Βουό, ο οποίος υπέστη τράβηγμα σε μια άσκηση στο ζέσταμα και στη κορυφή τη θέση του 32χρονου φορ από την Ακτή Ελεφαντοστού πήρε ο Σάσι. Πίσω του είχε τον Βαζ, δεξιά τον Φερέιρα κι αριστερά τον Κουτσιανικούλη.

Η κατοχή για τις δύο ομάδες ήταν μοιρασμένη (50%-50%) στο πρώτο 45λεπτο και κανείς δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του και να βρει κενούς χώρους. Ο μεν Παναθηναϊκός επιχειρούσε με τους Μουνιέ, Άλτμαν ανάμεσα στη γραμμή των χαφ και στα μετόπισθεν του ΟΦΗ να δημιουργήσει, όμως, ήταν φλύαρος. Είχε απλώς δύο μακρινά σουτ με τους Δώνη (6’, μπλόκαρε ο Σωτηρίου) , Χατζηθεοδωρίδη (20’, άουτ). Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού στο 23’ έδωσε εντολή στον Μουνιέ να παίξει δεξιός εσωτερικός χαφ, ο Δώνης πήρε αριστερός εσωτερικός μέσος και ο Άλτμαν πήγε δίπλα στον Μακέντα με το σύστημα να γυρίζει σε 3-5-2.

ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ 1-0

Στο 27’ είχε και ο Παναθηναϊκός ένα απρόοπτο. Ο Άλτμαν τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο, όπου είχε υποστεί τη ρήξη χιαστών και τη θέση του πήρε ο Κάτσε. Ο Μουνιέ πέρασε δίπλα στον Μακέντα με τον σχηματισμό να μην αλλάζει για το «τριφύλλι». Την ίδια στιγμή ο ΟΦΗ προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες των Κουτσιανικούλη, Φερέιρα να δημιουργήσει κινδύνους, αλλά υπήρχε επιπολαιότητα.

Παναθηναϊκός και ΟΦΗ ταλαιπωρούσαν το ποδόσφαιρο κι όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα έληγε 0-0. Όπως συνηθίζεται, όμως, μία στημένη φάση μπορεί να διαφοροποιήσει την κατάσταση. Ο Στάικος στο 41’ εκτέλεσε κόρνερ, ο Παντελάκης πήρε την πρώτη κεφαλιά στο σημείο του πέναλτι και ο Μακέντα στη μικρή περιοχή προσπάθησε να σκοράρει με προβολή, ωστόσο, δέχθηκε το τράβηγμα του Ποτουρίδη. Ο Κουτσιαύτης υπέδειξε το καθαρό πέναλτι και ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε τη μπάλα με πλασέ στο κέντρο της εστίας του Σωτηρίου για το 1-0.

ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΜΑΚΕΝΤΑ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ βγήκε γρήγορα στον αγωνιστικό χώρο. Περίμεναν οι παίκτες του περίπου ένα δίλεπτο αυτούς του Παναθηναϊκού. Μόνο που δεν εμφανίστηκε «τριφύλλι» στο γήπεδο. Οι Ηρακλειώτες μπήκαν με μία αλλαγή, τον Ντίνα να περνάει δεξιά και τον Φερέιρα να πηγαίνει αριστερά και ο τελευταίος μόλις στα 40 δευτερόλεπτα απείλησε. Ο ΟΦΗ είχε απολύτως τον έλεγχο, ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειχναν ανήμποροι και εμφανώς δεν είχαν τον τσαμπουκά των Κρητικών, οι οποίοι παλεύουν για την παραμονή τους. Ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει και στο 57’ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με σκόρερ τον Μακέντα… Η μπάλα από σέντρα του Μπράουν, κεφαλιά του Σάσι και άστοχη έξοδο του Διούδη, κόντραρε στον Ιταλό και πέρασε τη γραμμή.

ΣΑΣΙ ΚΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Ο ΟΦΗ αναθάρρησε, ενώ ο Δώνης νωρίτερα είχε περάσει τον Στάικο δεξί μπακ χαφ και τους Καμπετσή, Μουνιέ, Μακέντα μπροστά πάλι σε διάταξη 3-4-2-1. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν είχε φάση της προκοπής. Ήταν ασύνδετος κόντρα σε μία ομάδα που έπαιζε με ισχυρό κίνητρο. Στο 68’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Σάσι, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Διούδη, αλλά στο 71’ πήραν το προβάδισμα. Ο εκπληκτικός Φερέιρα νικήθηκε αρχικά στο πλασέ από τον γκολκίπερ του «τριφυλλιού», αλλά ο επερχόμενος Σάσι σε κενή εστία σημείωσε το 1-2. Σκορ το οποίο δεν ήταν το τελικό, αφού ο Γιακουμάκης στο 88’ έβαλ το κερασάκι στην τούρτα σημειώνοντας με ατομική ενέργεια κι ωραίο δεξί σουτ το 1-3.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Αποστολάκης (61’ λ. τρ. Καμπετσής), Χατζηθεοδωρίδης, Παντελάκης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Δώνης, Στάικος, Μουνιέ (68’ Αρμενάκας), Άλτμαν (27’ λ.τρ. Κάτσε), Μακέντα.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νάστος Νέιρα, Βαζ (87’ Κυριακίδης), Κουτσιανικούλης (46’ Ντίνας), Φερέιρα, Σάσι (78’ Γιακουμάκης).

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024