Φωτογραφίες: Automedia

Οι εξελίξεις στην «μπλε οβάλ» φίρμα είναι καταιγιστικές τον τελευταίο καιρό και δείχνουν μια συνολική διάθεση επαναπροσδιορισμού των προϊόντων της σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται. Μια περαιτέρω ένδειξη του νέου σκεπτικού της Ford αποτελεί και το παρόν δοκιμαστικό πρωτότυπο του Ford Ranger το οποίο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αποτελεί μια νέα πετρελαιοκίνητη έκδοση του pickup η οποία θα έχει ως προορισμό την αμερικανική αγορά και, ακολουθεί αντίστροφη όσο και ασυνήθιστη πορεία σε σχέση με το παρελθόν.

Επί της ουσίας πρόκειται για μια εξαμερικανισμένη εκδοχή της diesel έκδοσης με την οποία εφοδιάζεται και η προσφάτως ανανεωμένη ευρωπαϊκή παραλλαγή του Ranger με επίκεντρο το νέο κινητήρα EcoBlue 2,0 λίτρων ο οποίος στη γηραιά ήπειρο εξοπλίζει το pickup σε παραλλαγές ισχύος 130, 170 και 210 ίππων, αναλόγως την εκάστοτε αγορά. Το diesel μοτέρ το οποίο στην ισχυρότερη εκδοχή του συνοδεύεται από διπλό turbo συνδυάζεται de facto με τετρακίνηση και προαιρετικά με το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας ο οποίος αντικατέστησε τον πεντακύλινδρο TDCi των 3,2 λίτρων που κατά το παρελθόν εφοδίαζε το αμερικανικό pickup, προσφέροντας σαφή οφέλη σε όρους κατανάλωσης καυσίμου και όπως όλα δείχνουν αποτελεί τον τρόπο της Ford να αντιμετωπίσει και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, τον ανταγωνισμό των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων μοντέλων όπως το Chevrolet Colorado, το GMC Canyon αλλά και το επερχόμενο Jeep Gladiator.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο