Ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι αυταρχικός στον τρόπο που κυβερνάει. Λένε είμαστε καινούργιοι δεν είμαστε σαν το παλιό σύστημα και έχουν χρησιμοποιήσει για να μείνουν στην εξουσία τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος», δήλωσε ο Νίκος Παπανδρέου μιλώντας στον Real fm.

«Προσλήψεις 40 με 50 χιλιάδες νομίζω έχουν υποσχεθεί, άρα αυτό είναι το προοδευτικό πρόσημο; Προσλήψεις και μεγάλο κράτος; Ένας αυταρχικός τρόπος που βάζω στην γωνία τον αντίπαλο; Αυτό είναι οι παλιές πρακτικές που ήλπιζα μέσα στην κρίση θα εκλείψουν» πρόσθεσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος αναφέρθηκε στην υποψήφιότητά του.

«Τώρα έβγαλα το φρένο, είναι δύσκολη εποχή και πιστεύω όποιος πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει, έχει το χρέος να σηκωθεί να προσφέρει. Γιατί στην Ευρώπη; Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι η η Ευρώπη περνάει το 80% των νόμων, η Ευρώπη μας έχει φέρει την λιτότητα και η Ευρώπη μπορεί να μας λύσει το θέμα της λιτότητας. Πιστεύω θα μπορώ να δώσω μια καλή μάχη στην περίπτωση που βρεθώ στην Ευρωβουλή» ανέφερε σχετικά με την υποψηφιότητα του.

«Αν δείτε στην ψηφοφορία των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι παράλογοι, δεν στηρίζουν πράγματα που στηρίζουμε εμείς. Είτε είναι Βενεζουέλα, να μην σας δώσω πολλά παραδείγματα, όμως η προβιά προσπαθεί να έχει το χρώμα του προοδευτικού και δεν ξέρω αν ξεγέλασε τους Ευρωπαίους. Οι Ευρωπαίοι χάρηκαν με έναν Πρωθυπουργό που έκανε όλα αυτά που ζήτησαν», είπε ο Ν. Παπανδρέου και πρόσθεσε πάντα σχετικά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

«Κλαίνε όταν υπογράφουν θεωρητικά τα προγράμματα λιτότητας αλλά τα υπόγραψαν και τα εφάρμοσαν. Όλοι, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όλοι εφάρμοσαν την λιτότητα. Αυτοί κλαίνε και το εφαρμόζουν και η ανικανότητά τους στον εσωτερικό χώρο μας έχει φορτώσει κι άλλα 86 δισ. στο τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Άρα έξω φαίνεται ότι περνάνε τους νομους, χαίρονται απ’έξω, περνάνε κι άλλα θέματα, χειροκροτάνε, μέσα όμως γονατίζει η οικονομία.

Η διαφορά είναι ότι εμείς δεν συμφωνούμε με αυτή την υπερφορολόγηση. Προοδευτικό πρόσημο είναι ότι δεν έχουμε αυταρχική νοοτροπία της εξουσίας, δεν πιστεύουμε στις παρεμβάσεις στις ανεξάρτητες αρχές, δεν πιστεύουμε να βγάζουμε λίστα δημοσιογράφων που είναι αντικυβερνητικοί. Αυτό θυμίζει εποχές του ’30 στη Ρωσία. Αυτή την νοοτροπία δεν την έχει ένα προοδευτικό κίνημα και επίσης δεν θέλουμε να έχουμε τον διχαστικό λόγο «εμείς ή εσείς, ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», αυτή είναι η μεγάλη πολιτισμική διαφορά θα έλεγα» τόνισε.

Στην ερώτηση αν ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου, είπε:  «Κατ’εμέ καθόλου, μην μου βάζετε τέτοια διλήμματα. Μακάρι να πάρει μαθήματα. Ο καθένας μας μπορεί να πάρει μαθήματα από τον Ανδρέα. Εδώ βλέπω και σε παράταξη χρησιμοποιούν το  «Ελλάδα στους Έλληνες», κάποια ακροδεξιά παράταξη. Όλοι θέλουν να κλέψουν από την αστερόσκονη, να τυμβωρυχήσουν πάνω στον τάφο του Ανδρέα, να πάρουν κομμάτια του»

«Η πρόταση είναι αυτόνομη πορεία μέχρι τις εκλογές και επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου τα τελευταία 40 χρόνια, πιστεύω είναι απρόβλεπτη η επόμενη ημέρα» σχολίασε.

«½Ο χορηγός της ΝΔ, ποιος φέρνει στην κυβέρνηση τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Το έχετε σκεφθεί; Η ΝΔ δεν έχει συζητήσει γιατί μπήκαμε στο μνημόνιο. Το εύκολο είναι έβαλε το ΠΑΣΟΚ την Ελλάδα στο μνημόνιο, έτσι είναι; Με μια υπογραφή μπήκαμε; Ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν καταλόγισε ποτέ ευθύνες στη ΝΔ του 2004-2009, δεν έδωσε την έμφαση σε αυτό για δικούς του πολιτικούς λόγους, φέρνει μετά από τέσσερα χρόνια το παλιό που έβριζαν τόσο καιρό. Άρα ποιος είναι ο βασικός συνεργάτης; ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Είναι σοφιστεία αλλά είναι και αλήθεια» ανέφερε.

Για την κεντροαριστερά δήλωσε ότι «η πραγματική κεντροαριστερά είναι το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ και η δουλειά μας είναι να φέρουμε πίσω όλους του ΠΑΣΟΚ που πήγαν εκεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει καινούργιο ΠΑΣΟΚ, παλιό – νέο ΠΑΣΟΚ και παίρνει τα στελέχη. Θέλετε να γίνετε ΠΑΣΟΚ; Ελάτε στο γνήσιο. Δεν χρειάζεται να παίρνετε στελέχη, εδώ είμαστε οι σοβαροί, οι σωστοί. Ας προχωρήσουμε μαζί στις ρίζες τις αρχικές. Αυτό προσπαθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να μεταλλαχθεί, να ξεχάσει ΑΝΕΛ, να ξεχάσει τον αυταρχισμό, να ξεχάσει μνημόνια και να αλλάξει τα χρώματά του».

Γράψτε το σχόλιο σας