Ο αγώνας δρόμου «Piraeus Night Run/Walk», θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Πειραιά, το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, στις 20.00, με σημείο εκκίνησης το γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. Το κέντρο του Πειραιά θα γεμίσει για τρίτη συνεχή χρονιά με endomarchers που, μέσω του περιπάτου, θα στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την ευαισθητοποίηση και πρόληψη της ενδομητρίωσης. Πρόκειται για μία γυναικολογική πάθηση που προσβάλει 1 στις 10 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας παγκοσμίως. Δυστυχώς, δεν δίνει αμέσως ορατά συμπτώματα αλλά προκαλεί προβλήματα υπογονιμότητας. Η λανθασμένη διάγνωση είναι συχνό πρόβλημα, ενώ προκαλεί σημαντικά προβλήματα υγείας, όπως έντονοι πόνοι, ανεπάρκεια οργάνων και παρενέργειες που απειλούν τη ζωή της γυναίκας.

Το κίνημα έχει παγκόσμια απήχηση, με 63 πόλεις να συμμετέχουν και να στέλνουν το παγκόσμιο μήνυμα «IT’S TIME TO END THE SILENCE» που μεταφράζεται στα ελληνικά «ΩΡΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ». ‘Οι γυναίκες θα πρέπει να πάψουν επιτέλους να σιωπούν και να ντρέπονται. Ήρθε η ώρα να μιλήσουν ανοιχτά για τη Γυναικεία Υγεία και τις Γυναικολογικές Παθήσεις’.

Οι περσινές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 2.000. Το μεγάλο γεγονός διοργανώνεται, όπως κάθε χρόνο, από την ΑμΚΕ «AWARE» (για την ενημέρωση και πρόληψη των χρόνιων γυναικολογικών παθήσεων).

Το VITA και το vita.gr είναι και πάλι εδώ για να αγκαλιάσουν αυτό το παγκόσμιο event.