Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία από νωρίς το πρωί.
Η τροχαία είχε διακόψει, νωρίτερα, την κυκλοφορία στο σημείο, καθώς οι διαδηλωτές είχαν κατέβει στο οδόστρωμα.
Με πανό και συνθήματα, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ διεκδικούν την ένταξη των εργαζόμενων στα νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα. Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ έχει προχωρήσει σήμερα σε στάση εργασίας από τις 07.00 έως τις 15.00.
Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται επίσης για την καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων, αναφέροντας ότι «οι εκκρεμείς συντάξεις ξεπερνούν τις 10.000 για τους εργαζομένους στο Δημόσιο και τις 3.000 για εργαζομένους στα νοσοκομεία. Τώρα εκκαθαρίζονται οι συντάξεις που υποβλήθηκαν Φλεβάρη του έτους 2017».
Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, αναρωτώμενη: «Πώς μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες ο επαγγελματίας υγείας στα 67 έτη που συνταξιοδοτείται με τέτοια εργασιακή εξουθένωση και δυσμενείς συνθήκες εργασίας;».
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων