Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Κατολισθήσεις και πλημμύρες στο Ρίο - Τουλάχιστον 10 νεκροί

Βραζιλία: Κατολισθήσεις και πλημμύρες στο Ρίο – Τουλάχιστον 10 νεκροί

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο Ρίο ντε Ζανέιρο, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις, ανακοίνωσαν οι βραζιλιάνικες αρχές.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο Ρίο ντε Ζανέιρο, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις, ανακοίνωσαν οι βραζιλιάνικες αρχές.

Ο πρώτος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για τρεις νεκρούς το πρωί της Τρίτης, αλλά αυξήθηκε σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς άνδρες του πυροσβεστικού σώματος εντόπιζαν κι άλλα θύματα, τρία από αυτά μέσα σε ταξί που παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε ποτάμια· πυροσβέστες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν φουσκωτές βάρκες για να σώσουν παιδιά.

Ο δήμαρχος Μαρσέλου Κριβέλα κήρυξε την πόλη σε κατάσταση κρίσης, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, και προέτρεψε τους πολίτες να μη κυκλοφορούν στους δρόμους παρά μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη, καθώς οι βροχοπτώσεις συνεχίζονταν χθες, αν και δεν ήταν τόσο ισχυρές. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Globo, έπεσαν 245 χιλιοστά βροχής μέσα σε μερικές ώρες στην Κοπακαμπάνα, ενώ ο μέσος όρος των κατακρημνίσεων τον Απρίλιο δεν ξεπερνά τα 95 χιλιοστά.

Πριν από δύο μήνες, πλημμύρες είχαν στοιχίσει επτά ανθρώπινες ζωές στη μεγαλούπολη, όπου πολλοί κάτοικοι ζουν σε φαβέλες, παραγκουπόλεις συχνά οικοδομημένες σε πλαγιές λόφων, ιδιαίτερα ευάλωτες.

Η εφημερίδα O Globo σε κύριο άρθρο της κατήγγειλε ότι οι κάτοικοι της πόλης που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 μετατράπηκαν για μια ακόμη φορά σε «ομήρους» της βροχής εξαιτίας της «αδράνειας» του δήμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024