Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Brexit: Αναστολή λειτουργίας της Jaguar Land Rover για 5 ημέρες

Brexit: Αναστολή λειτουργίας της Jaguar Land Rover για 5 ημέρες

Η απόφαση της JLR και άλλες εταιρείες που ανέστειλαν τη λειτουργίας τους για να προετοιμαστούν για το Brexit, έχουν αφήσει τουλάχιστον τη μισή αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας εκτός γραμμής παραγωγής.

Η Jaguar Land Rover έκλεισε σήμερα και για πέντε ημέρες τις μονάδες της στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του Brexit. H  κίνηση έρχεται να προστεθεί στην αναστολή λειτουργίας και άλλων εταιριών, που έχουν αφήσει τουλάχιστον τη μισή αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας εκτός γραμμής παραγωγής σε μια κρίσιμη απ’ ό,τι φαίνεται εβδομάδα για το διαζύγιο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απόφαση αυτή της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Βρετανίας, με στόχο την προετοιμασία ενόψει Brexit, ελήφθη πριν από μερικούς μήνες όταν η ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ ήταν η 29 Μαρτίου, δηλαδή πριν από την παράταση για τις 12 Απριλίου.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν σειρά πιθανών κινδύνων στην περίπτωση άτακτου Brexit, όπως είναι  η καθυστερήσεις στην τροφοδοσία των λιμανιών και στην παράδοση των μοντέλων, η νέα γραφειοκρατία στα τελωνεία, η ανάγκη να πιστοποιηθούν εκ νέου τα μοντέλου, αλλά και οι δασμοί ύψους έως 10% σε οχήματα που έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή τους.

Οι εταιρίες προγραμματίζουν την αναστολή λειτουργίας τους αρκετό καιρό πριν, ούτως ώστε να μπορούν να οργανωθούν οι άδειες των εργαζομένων και να προσαρμοστούν αναλόγως οι προμηθευτές.

Τα εργοστάσια UK Mini και Rolls-Royce της BMW είναι επίσης κλειστά αυτήν την εβδομάδα. Το εργοστάσιο Vauxhall της Peugeot επίσπευσε την αναστολή λειτουργίας του που ήταν κανονικά προγραμματισμένη για το καλοκαίρι. Πέρυσι η JLR, η Mini, η Rolls-Royce και η Vauxhall της Peugeot κατασκεύασαν περισσότερα από 750.000 από τα 1,52 εκατ. αυτοκίνητα της Βρετανίας.

Η Honda έχει επίσης προγραμματίσει έξι ημέρες χωρίς παραγωγή τον Απρίλιο, χωρίς όμως να διευκρινίζει συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024