Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απάντηση Ιράν στον Τραμπ: Τρομοκρατική οργάνωση η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση CENTCOM

Απάντηση Ιράν στον Τραμπ: Τρομοκρατική οργάνωση η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση CENTCOM

Έντονη ήταν η αντίδραση της ιρανικής πλευράς στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να εντάξει τους «Φρουρούς της Επανάστασης» στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις - Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ μέσω Twitter.

Το ανώτατο συμβούλιο ασφάλειας του Ιράν χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στην Μέση Ανατολή, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Το ιρανικό συμβούλιο κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι στηρίζει την τρομοκρατία και χαρακτήρισε την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση CENTCOM τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ ζήτησε λίγο νωρίτερα με επιστολή του προς τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί να καταταχθούν οι αμερικανικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και το Κέρας της Αφρικής στον κατάλογο των οργανώσεων που χαρακτηρίζονται «τρομοκρατικές» από την Τεχεράνη.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε ξένη τρομοκρατική οργάνωση τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, μια άνευ προηγουμένου απόφαση.

Το ιρανικό συμβούλιο χαρακτήρισε επικίνδυνη και παράνομη την απόφαση Τραμπ.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε σήμερα ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον να χαρακτηρίσει το σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν ξένη τρομοκρατική οργάνωση αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και είναι παράνομη.

«Καμία άλλη χώρα δεν έχει το νόμιμο δικαίωμα να χαρακτηρίσει τρομοκρατικές τις ένοπλες δυνάμεις μιας άλλης χώρας… Η επιρροή του Ιράν στη Μέση Ανατολή και οι επιτυχίες που καταγράφει στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι οι λόγοι που κρύβονται πίσω από αυτόν τον χαρακτηρισμό» αναφέρει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να επικαλείται κάποιον αξιωματούχο συγκεκριμένα.

Χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου καλωσόρισε την απόφαση των ΗΠΑ να χαρακτηρίσουν τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν ξένη τρομοκρατική οργάνωση.

«Σε ευχαριστώ, καλέ μου φίλε πρόεδρε των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την απόφασή σου να κατατάξεις τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Σε ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες θετικά σε ένα ακόμη αίτημά μου, που υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μου και των χωρών της περιοχής», ανέφερε με tweet του ο Νετανιάχου.

Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης στις εκλογές του Ισραήλ, ο Νετανιάχου, υποστηρικτής επί χρόνια μιας σκληρής στάσης ενάντια στην Τεχεράνη, υποσχέθηκε ότι η χώρα του και οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν «να δρουν μαζί ενάντια στο ιρανικό καθεστώς που απειλεί το κράτος του Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ειρήνη στον κόσμο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024