Απρόβλεπτες πολιτικές διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τη γενική γραμματέα κατά της Διαφθοράς Αναστασίας Ξεπαπαδέα η οποία υπήρξε στενή συνεργάτιδα του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και ταυτόχρονα συνεργάτιδα του Κύπριου Αρτέμη Αρτεμίου, γνωστός για την ειδίκευσή του σε offshore εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, ανέφερε ότι η Νατάσα Ξεπαπαδέα, η οποία διορίστηκε -με απόφαση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου- από τις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στη συνέχεια έγινε ειδική συνεργάτης του ιδίου για θέματα διαφθοράς, και τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

 Όλα αυτά τα χρόνια εμφανιζόταν  παράλληλα ως πληρεξούσια δικηγόρος της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd, με έδρα τα γραφεία του Αρτεμίου στη Λευκωσία.
Η Αντιπολίτευση μετά τις νέες αποκαλύψεις πέρασε στην αντεπίθεση ζητώντας την παραίτηση της κ. Ξεπαπαδέα. «Η αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος ότι η διορισμένη από την κυβέρνηση Γενική Γραμματέας κατά της διαφθοράς, κ. Ξεπαπαδέα εκπροσωπούσε παράλληλα και τον ειδικό στις offshore Αρτέμη Αρτεμίου, επιβεβαιώνει πόσο στενές είναι οι σχέσεις του Μαξίμου με τον διαπλεκόμενο δικηγόρο» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.«Ο Πετσίτης που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου, ο Αρτεμίου που τον χρηματοδοτούσε από την Κύπρο, τα ταξίδια του με τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα και το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, είναι όλα κομμάτια της ίδιας σκοτεινής υπόθεσης» σημειώνει ο κ. Ζαχαράκη και για να προσθέσει.

«Η κ. Ξεπαπαδέα πρέπει σήμερα κιόλας να απομακρυνθεί από τη θέση της και οι κ. Τσίπρας και Παππάς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους για αυτό το τεράστιο σκάνδαλο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση από το Κίνημα Αλλαγής. «Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την Γενική Γραμματέα καταπολέμησης της Διαφθοράς, δημιουργούν μια ακόμα γκρίζα εικόνα της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ και καταλήγει:

«Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να παραμένει σε μια τόσο ευαίσθητη θέση πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται σε σκοτεινές υποθέσεις».

Η απάντηση Ξεπαπαδέα

Η κ. Ξεπαπαδέα με νεότερη δήλωσή της υπογραμμίζει ότι «ουδέποτε άσκησα το δικηγορικό λειτούργημα, ενόσω κατέχω την ιδιότητα  της Γενικής Γραμματέως για  την Καταπολέμηση της Διαφθοράς».

Η δίκη στην οποία αναφέρεται το Πρώτο Θέμα, προσθέτει,  έλαβε  χώρα σε  χρόνο προγενέστερο της  ανάληψης  των καθηκόντων μου ως Γενικής Γραμματέως. «Η σχέση εργασίας που είχα τότε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ως ειδική συνεργάτης, δεν συνιστά ασυμβίβαστο με την άσκηση των δικηγορικών μου καθηκόντων (δεν τελούσα σε αναστολή άσκησης της δικηγορίας).
Η συμμετοχή μου ως  δικηγόρου στην εν λόγω δίκη έλαβε χώρα, καθώς ανέλαβα την εκπροσώπηση της Κυπριακής Εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD», η οποία εμπορεύεται ιατρικά μηχανήματα. Κατά την 20ετη σταδιοδρομία μου εξειδικεύομαι στο αστικό και στο εμπορικό δίκαιο και έχω εκπροσωπήσει εταιρείες με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας με έδρα στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή».

Τονίζει ακόμη ότι η «HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD» είχε εκτελεστεί δικαστική απόφαση σε βάρος ελληνικής εταιρείας – πελάτη της, με το ίδιο αντικείμενο εμπορίας και μου ανατέθηκε από την ίδια την εταιρεία η εκτέλεση στην Ελλάδα  της απόφασης του Κυπριακού δικαστηρίου. «Σημειωτέον ότι η εν λόγω Κυπριακή Εταιρεία  «HI-MED SOLUTIONS CYPRUS LTD» υφίσταται από το έτος 1998, έχει αναπτύξει πολυετή εμπορική δραστηριότητα με μεγάλο κύκλο εργασιών τα προηγούμενα έτη και  δεν είναι offshore.  Επίσης ουδέποτε ήμουν συνεργάτης ή εκπρόσωπος στην Ελλάδα, όπως ψευδώς αναφέρεται, της δικηγορικής εταιρείας του  κ. Αρτεμίου  και μάλιστα “επί σειρά ετών”».

Αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, η «HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD» τονίζει ότι στο πλαίσιο της αναγκαστικής εκτέλεσης κατάσχεσε εις χείρας του Ελληνικού Δημοσίου, ως τρίτου, απαίτηση, που είχε η οφειλέτιδά της εταιρεία έναντι του Ελληνικού Δημοσίου. «Το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο επίσημα δήλωσε και συνομολόγησε την ύπαρξη απαίτησης σε βάρος του και άσκησε ανακοπή, η οποία έγινε δεκτή για δικονομικούς λόγους και έως σήμερα το Δημόσιο δεν έχει καταβάλει οποιοδήποτε ποσό στην εταιρεία την οποία εκπροσώπησα».

Η κ. Ξεπαπαδέα καταλήγει στη δήλωσή της ότι είναι  πρόδηλο ότι «η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» διαστρέβλωσε τα  παραπάνω, προκειμένου να παραπληροφορήσει το αναγνωστικό κοινό και να δημιουργήσει συνειρμούς και συσχετισμούς, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα προς ικανοποίηση ευτελών πολιτικών σκοπιμοτήτων,  οι οποίες ήδη κατέστησαν προφανείς με τις ανακοινώσεις  της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ».

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας