Για φήμες πως η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα με την Ελλάδα, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να κατευθύνονται προς τον Έβρο, κάνει λόγο η Daily Sabah, υποστηρίζοντας ότι μόνο χθες οι τουρκικές αρχές σταμάτησαν 950 παράνομους μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν χτες 950 πρόσφυγες κοντά στην Ανδριανούπολη, πριν περάσουν στην Ελλάδα. Οι μετανάστες είχαν λάβει την Πέμπτη το βράδυ μήνυμα στα μέσα κοινωνικά δικτύωση ότι η Τουρκία θα τους επέτρεπε να διασχίσουν τα σύνορα.

Λόγω της απόρριψης, οι δυνάμεις της αστυνομίας και της χωροφυλακής αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας κοντά στα σύνορα για να αποτρέψουν την εισροή μεταναστών.

Ο ιρανός μετανάστης Ali Huseyni δήλωσε σχετικά: «Χιλιάδες άνθρωποι οργανώθηκαν για να διασχίσουν τα σύνορα αφού τους είπαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ότι η τουρκική συνοριακή πύλη θα είναι ανοικτή», αναφέρει σχετικά ηDaily Sabah.

Αλαλούμ και στην Ελλάδα

Εντύπωση προκαλεί μάλιστα, ότι την περασμένη εβδομάδα παρόμοια φήμη κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια την Πέμπτη στα Διαβατά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εμπνευστές της fake είδησης έγραψαν σε σελίδα με τίτλο «Καραβάνι της ελπίδας» πως σήμερα Παρασκευή θα ανοίξουν τα σύνορα προκειμένου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Μάλιστα, η ίδια είδηση είχε ως αποτέλεσμα την Παρασκευή οι πρόσφυγες να προχωρήσουν σε κατάληψη του Σταθμού Λαρίσης, με αίτημα να τους επιτραπεί να φύγουν από την Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας