Αποχωρούν σταδιακά από τα Διαβατά οι πρόσφυγες
Ξεκίνησε η σταδιακή αποχώρηση των προσφύγων από τον άτυπο καταυλισμό που είχε δημιουργηθεί από την Πέμπτη στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Ξεκίνησε η σταδιακή αποχώρηση των προσφύγων από τον άτυπο καταυλισμό που είχε δημιουργηθεί από την Πέμπτη στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Από το σημείο έχουν αναχωρήσει ήδη δύο πούλμαν με προορισμό τα Γιάννενα και με ενδιάμεσο σταθμό περιοχή της Κοζάνης όπως δήλωσε ο περιφερειακός συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.
Ο ίδιος ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε οι πρόσφυγες του άτυπου καταυλισμού στα Διαβατά να πειστούν πως η πληροφορία ότι θα περάσουν τα σύνορα είναι ψευδής.

Πετροπόλεμος και χημικά
Κατά τις μεσημεριανές ώρες σημειώθηκαν επεισόδια από το κέντρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.
Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα, οι πρόσφυγες μάζεψαν τις σκηνές τους και κινήθηκαν προς το δρόμο φωνάζοντας να ανοίξουν τα σύνορα. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους επέτρεψαν.
Αμέσως επικράτησε ένταση με τους πρόσφυγες, όταν άρχισαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα προς τα ΜΑΤ, τα οποία με τη σειρά τους απάντησαν ρίχνοντας χημικά και χειροβομβίδες κρότους λάμψης.
H αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ – πέρα από τους ταραξίες – στο σημείο ήταν συγκεντρωμένες και πολλές οικογένειες προσφύγων με παιδιά.

Δυο συλλήψεις – τραυματισμός φωτορεπόρτερ
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις.
Η πρώτη σύλληψη πραγματοποιήθηκε την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη τα επεισόδια στον χώρο του άτυπου καταυλισμού εκτός του καμπ και πρόκειται για έναν άνδρα.
Το δεύτερο άτομο, άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών, συνελήφθη εντός του κέντρου φιλοξενίας και εκτιμάται ότι ήταν ένας από τους υποκινητές των επεισοδίων.
Κατά τα επεισόδια, τραυματίστηκε στο κεφάλι κι ένας φωτορεπόρτερ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο κοντινότερο κέντρο υγείας., χωρίς ωστόσο να διατρέχει κάποιον κίνδυνο.
- MAD VMA 2026: Απόψε αποκλειστικά στο MEGA
- Ο Κλοπ θέλει να επιστρέψει στους πάγκους και να αναλάβει τη Γερμανία
- Στρακόσια και Ρότα «παίζουν μπάλα» στη Μύκονο
- ΕΛΑΣ: Ηθικός αυτουργός της κατάπτωσης των θεσμών, ο Μητσοτάκης – Εθνική ανάγκη η ηθική επανάσταση
- Πρόγραμμα του NATO δοκιμάζει ένα χόρτο για τον καθαρισμό των μολυσμένων εδαφών στην Ουκρανία
- ΑΕΚ: Ο Πήλιος συμφώνησε και υπογράφει νέο συμβόλαιο
- Σεισμός στα Κύθηρα: 4,4 Ρίχτερ – Πού ήταν το επίκεντρο
- Νότια Αφρική: Μαζικές αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις και φόβοι για νέο κύμα ξενοφοβικής βίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442