Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοχαρόπουλος: Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου

Θεοχαρόπουλος: Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου

το Γαλάτσι, στη συνάντηση για την προοδευτική συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, λίγο αφότου «έδωσε τα χέρια» με τον πρωθυπουργό για τη νέα τους εκλογική συνεργασία.

Στο Γαλάτσι, στη συνάντηση για την προοδευτική συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, λίγο αφότου «έδωσε τα χέρια» με τον πρωθυπουργό για τη νέα τους εκλογική συνεργασία.

«Η Δημοκρατική Αριστερά είναι εδώ. Για να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της, με τις εμπειρίες και το αξιακό φορτίο της ανανεωτικής αριστεράς, στη νέα εποχή για τον προοδευτικό χώρο σε Ελλάδα και Ευρώπη».

«Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική. Σηματοδοτεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, τη συγκρότηση μιας ευρείας Προοδευτικής Συμμαχίας ενόψει των μεγάλων εκλογικών αναμετρήσεων που βρίσκονται μπροστά μας, με πρώτη τη μάχη των ευρωεκλογών. Ίσως την πιο κρίσιμη απ’ όλες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας», ανέφερε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

»Η οικονομική κρίση και η αναποτελεσματική αντιμετώπιση των πιέσεων από τις μεταναστευτικές ροές ανέδειξαν τις αδυναμίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Οι ανισότητες διευρύνονται ακόμη και στο εσωτερικό των πιο αναπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών. Η διαχείριση της ευρωπαϊκής πορείας από τις πλειοψηφούσες μέχρι σήμερα συντηρητικές δυνάμεις, οι παραλυτικές ισορροπίες και τα μικρά διστακτικά βήματα έχουν οδηγήσει στην υποχώρηση του ευρωπαϊκού οράματος.

»Ένας άνεμος εθνικής αναδίπλωσης και περιχαράκωσης φυσάει όλο και δυνατότερα. Ο φόβος και η νοσταλγία για ένα ασφαλές παρελθόν στρέφει όλο και περισσότερους πολίτες στις δυνάμεις του εθνικισμού και του ακροδεξιού λαϊκισμού που καλλιεργούν το μίσος για την Ευρώπη και τη δημοκρατία. Στη χώρα μας, στην κοιτίδα της δημοκρατίας, η νεοναζιστική – ακροδεξιά Χρυσή Αυγή, που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση, είναι σταθερά τρίτη δύναμη.

»Πολλά κόμματα της ευρωπαϊκής δεξιάς, για να επιβιώσουν εκλογικά, υιοθετούν την ατζέντα της ακροδεξιάς. Πετυχαίνουν, όμως, ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιδιώκουν. Αντί να αποδυναμώνουν, ενισχύουν τον ακροδεξιό λαϊκισμό. Το βλέπουμε και στη χώρα μας, με τη ΝΔ που διολισθαίνει σε όλο και πιο σκληρές δεξιές απόψεις τόσο στα εθνικά θέματα όσο και σε θέματα οικονομίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο ίδιος ανέφερε ότι η κύρωση της και τα όσα ακολούθησαν στην χώρα μας, με την έξαρση ενός νέου εθνολαϊκισμού, έφεραν στο προσκήνιο με τον πιο έντονο τρόπο τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ προόδου και συντήρησης.

«Σε αυτό το κορυφαίας σημασίας πολιτικό ζήτημα, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ βρεθήκαμε στην ίδια πλευρά μένοντας σταθεροί στην υπεύθυνη στάση επίλυσης του Μακεδονικού και βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Πήγαμε κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα, αψηφήσαμε το πολιτικό και προσωπικό κόστος, κρατήσαμε μια πραγματικά πατριωτική στάση προς όφελος των συμφερόντων της χώρας συμβάλλοντας εμπράκτως στην οικοδόμηση μιας ειρηνικής βαλκανικής γειτονιάς, την ώρα που άλλες πολιτικές δυνάμεις, που αυτοπροσδιορίζονται και ως προοδευτικές, φλερτάρουν συστηματικά με νεοσυντηρητικές και εσωστρεφείς αντιλήψεις» πρόσθεσε.

«Η ΔΗΜΑΡ, με τις πολιτικές της αποσκευές, συμμετέχει στην Προοδευτική Συμμαχία για να συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να σηματοδοτηθεί ένα νέο ξεκίνημα στον προοδευτικό χώρο στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον.

»Απευθυνόμαστε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Σε όλες τις δυνάμεις της μεταρρυθμιστικής, ανανεωτικής, δημοκρατικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας και τους καλούμε να συστρατευθούν σε μια ευρεία προοδευτική συμμαχία, για να δώσουμε από κοινού τη μάχη στις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις.

»Στόχος μας είναι η προώθηση μιας προοδευτικής ατζέντας σε όλα τα πεδία πολιτικής για την επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας. Αυτό θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε.
Προχωράμε μπροστά για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των προοδευτικών πολιτών. Προχωράμε μπροστά για μία σύγχρονη προοδευτική παράταξη. Προχωράμε μπροστά για να κερδίσουμε το στοίχημα» κατέληξε.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024