‘Εδωσαν τα χέρια και επισήμως ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά.

«Καλωσορίζουμε τη ΔΗΜΑΡ στο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων. Ενώνουμε δυνάμεις απέναντι στην οπισθοδρόμηση, τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία», έγραψε στο Twitter o Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή τους με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ αποφασίσαμε να συμπορευτούμε σε προγραμματική βάση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας», δήλωσε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Κοιτάμε μπροστά, με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος», σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος προσθέτοντας ότι «μας ενώνει η ανάγκη κοινών απαντήσεων στις νέες προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, παραμερίζοντας υπαρκτές διαφορές μας». Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι «η προγραμματική διακήρυξη αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας».

«Κοινός μας στόχος μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία για να ηττηθεί ο εθνικολαϊκισμός και οι συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Νωρίτερα στη συνεδρίασή της η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, επισημοποίησε τη συμπόρευση της με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες κινήσεις της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Στην απόφαση, η οποία ψηφίστηκε με ποσοστό 91% (30 ψήφους υπέρ και 3 κατά) τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «θεωρούμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι το παρόν και κυρίως το μέλλον για την ανάγκη ανάδειξης μιας πραγματικά προοδευτικής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμερίζοντας άλλα όχι σβήνοντας, τις διαφορές μας για το παρελθόν, για κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν και τις υπαρκτές μας διαφωνίες σε μια σειρά ζητημάτων».

«Η συνεργασία αυτή», προστίθεται, «θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Οι πολιτικές θέσεις της ΔΗΜΑΡ θα εκφράζονται με αυθεντικό τρόπο, μέσω της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ με το δικό της διακριτό πλαίσιο θέσεων θα έχει θετική συμβολή στο να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να συντελεστεί στη χώρα μια πραγματικά προοδευτική αλλαγή με σύγχρονο, ρεαλιστικό, μεταρρυθμιστικό σχέδιο».

Την ίδια ώρα, πηγές από το εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ σημειώνουν ότι τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλοίωσε τη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής διαγράφοντας 30 από τα 81 μέλη της. Στους διαγραφέντες ήταν 14 μέλη που παρέμειναν στον ΚΙΝΑΛ αλλά και άλλοι.

Με την κίνηση αυτή, σύμφωνα με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ο Θ. Θεοχαρόπουλος διαμόρφωσε μια Κεντρική Επιτροπή 51 μελών γεγονός που του εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία στην σημερινή συνεδρίαση.

Μεθοδεύσεις καταγγέλλουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Μεθοδεύσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου καταγγέλλουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ με στόχο τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη σημερινή σχετική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ειδικότερα η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ σε σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε με 30 ψήφους υπέρ και 3 κατά τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «την ανάδειξη μιας πραγματικά προοδευτικής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμερίζοντας άλλα όχι σβήνοντας, τις διαφορές μας για το παρελθόν, για κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν και τις υπαρκτές μας διαφωνίες σε μια σειρά ζητημάτων».

Ωστόσο στελέχη του κόμματος καταγγέλλουν παρασκήνιο πίσω από την απόφαση. Ειδικότερα, πηγές από το εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ σημειώνουν ότι τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλοίωσε τη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής διαγράφοντας 30 από τα 81 μέλη της. Στους διαγραφέντες ήταν 14 μέλη που παρέμειναν στον ΚΙΝΑΛ αλλά και άλλοι.

Με την κίνηση αυτή, σύμφωνα με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ο Θ. Θεοχαρόπουλος διαμόρφωσε μια Κεντρική Επιτροπή 51 μελών γεγονός που του εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία στην σημερινή συνεδρίαση. Μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από ένταση. Είναι ενδεικτικό ότι οι πρώην βουλευτές Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρας ξεκαθάρισαν ότι δεν αποδέχονται τη σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ 25 από τους διαγραφέντες θα προχωρήσουν αύριο σε κοινή ανακοίνωση για τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ.

Γράψτε το σχόλιο σας