Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τελικά, ποια ήταν τα ανταλλάγματα για να προσκυνήσει ο Θεοχαρόπουλος τον Τσίπρα;

Τελικά, ποια ήταν τα ανταλλάγματα για να προσκυνήσει ο Θεοχαρόπουλος τον Τσίπρα;

«Τι έταξε ο Τσίπρας στον Θεοχαρόπουλο για να πάει ΣΥΡΙΖΑ;». Αυτό έγραφε στις 10 Ιανουαρίου το in.gr για να μας επιτεθούν από τη ΔΗΜΑΡ. Τώρα μπορούμε με άνεση να ρωτήσουμε; Πόσο κοστίζει η κοινή κάθοδος στις εκλογές;

Στις 10 Ιανουαρίου 2019, κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η προσπάθεια πολιτικού εκμαυλισμού συνειδήσεων από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να βρεθούν οι πρόθυμοι για τη συμφωνία των Πρεσπών και για την στήριξη της κυβέρνησης, το in.gr είχε γράψει το εξής αποκλειστικό ρεπορτάζ:

«Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις το επόμενο τριήμερο καθώς φαίνεται ότι ο… άνετος Αλέξης Τσίπρας δεν είναι και τόσο άνετος και προχωρά σε κινήσεις προκειμένου να αποκτήσει… πολιτικές καβάτζες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει προσεγγίσει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, ζητώντας του να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να ενταχθεί δηλαδή ο Θεοχαρόπουλος, μαζί με όλη τη ΔΗΜΑΡ στο κυβερνών κόμμα.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές φέρεται να τονίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει προσφέρει στον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ πολιτικά ανταλλάγματα προκειμένου να ενισχύσει την κυβερνητική πλειοψηφία και να αισθάνεται άνετος όταν θα πάει στη Βουλή και θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι ο πρωθυπουργός αύριο, Παρασκευή, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Πάνο Καμμένο, θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένος να φύγει από την κυβέρνηση, με όσους βουλευτές του απομένουν…»

Τότε λοιπόν, στο in.gr είχαμε δεχθεί τις έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ η οποία μάλιστα είχε διαψεύσει το σενάριο της ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Με έκπληξη διαβάζουμε διάφορα σενάρια σε μερίδα του τύπου. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, με απόφαση των οργάνων μας έχουμε εγκαίρως διατυπώσει τις θέσεις μας και για την τελική μας στάση -όπως έχουμε ήδη τονίσει- θα συγκληθεί η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ.
Το κλίμα που δημιουργείται τις τελευταίες ώρες δεν διευκολύνει ούτε τον πολιτικό διάλογο ούτε το επίπεδο της δημοκρατίας στην χώρα μας.»

Αυτά είχαν πει τότε από το πρώην κόμμα του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος το άφησε στον Θανάση Θεοχαρόπουλο προκειμένου να γίνει υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσχώρηση

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της Κεντροαριστεράς. Ενα κ0μμάτι της ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ γιατί ήταν φανερό από τότε ότι είχε προσεγγιστεί από τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να προσφέρει το… ανύπαρκτο ποσοστό της στη δεξαμενή της δήθεν κεντροαριστερής συμμαχίας. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και οι συν αυτώ επέλεξαν να σαμποτάρουν την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός πραγματικού κεντροαριστερού μετώπου, ενός τρίτου δρόμου ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν αγκαλιά με τον Πάνο Καμμένο επί τέσσερα χρόνια και στη ΝΔ που ακόμη δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ασθένειες του παρελθόντος.

Το Σάββατο 6 Απριλίου, λίγες ώρες προτού ο πρωθυπουργός μιλήσει σ’ αυτό το εαρινό αντάμωμα των κεντροαριστερών αγροφυλάκων με την ονομασία Προοδευτική Συμμαχία, η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να μας ανακοινώσει αυτό που ξέραμε εδώ και καιρό. Και το έκανε όχι με πέντε αράδες που να λένε «ναι βρε αδερφέ. Δεν επιβιώνουμε πολιτικά. Εχουμε ένα ποσοστό που δεν το ανιχνεύει καμιά δημοσκόπηση, μας ξεπερνάνε και οι… Κυνηγοί, δεν μπορούμε να είμαστε κόμμα και αποφασίζουν να πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αλλά για ποια Κεντρική Επιτροπή μιλάμε; Πήγαν 27 άτομα και πήραν αποφάσεις. Ανθρωποι που δουλεύουν στο γραφείο του Θεοχαρόπουλου, συγγενείς και φίλοι αποφάσισαν ως… ΔΗΜΑΡ να διαγράψουν και τους 30 που έμειναν στο ΚΙΝΑΛ. Η ξεφτίλα στο ζενίθ, οι 27 που είναι λιγότεροι από τους 30 να αποφασίζουν.

Επέλεξαν ένα μακροσκελές κείμενο της τάξης των 1.870 λέξεων για να μας πληροφορήσουν τα εξής: «Ενόψει των μεγάλων εκλογικών αναμετρήσεων, η ΔΗΜΑΡ ενώνει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία».

Με απλά λόγια, η ΔΗΜΑΡ προσχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ, απορροφάται από αυτόν γιατί τα περί «ισότιμης σχέσης με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Οι πολιτικές θέσεις της ΔΗΜΑΡ θα εκφράζονται με αυθεντικό τρόπο, μέσω της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ με το δικό της διακριτό πλαίσιο θέσεων», είναι τουλάχιστον κωμικά.

Θέλουν να τους λέμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ; Να τους λέμε. Θέλουν να τους πούμε «τα ορφανά του Φώτη Κουβέλη» ξαναβρήκαν τον πατέρα τους;» Ας το πούμε κι έτσι. Η ουσία δεν αλλάζει. Ενα κόμμα που δεν είχε κανέναν λόγο ύπαρξης απλά γίνεται παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Δήθεν… δεν ξεχνά τις διαφωνίες που έχει μαζί του, αλλά συμμετέχει στην Προοδευτική Συμμαχία, τώρα που έφυγε ο Καμμένος.

Δεν τον ενοχλεί τίποτε τον Θανάση;

Δηλαδή τον Θεοχαρόπουλο τον πείραζε ο Καμμένος και δεν τον πειράζουν ο Κουίκ, η Κουντουρά και ο Ανελίτης Κόκκαλης; Δεν τον πειράζει καν ο Πέτρος Κόκκαλης που συμπαρατάσσεται κι αυτός με το μέτωπο του Τσίπρα; Δεν τον πειράζει το γεγονός ότι δεν έχει καμιά σχέση με την ανανεωτική αριστερά (από την οποία γεννήθηκε η ΔΗΜΑΡ) η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία;

Ο Θεοχαρόπουλος βλέπει δηλαδή προοδευτικό το γεγονός ότι γίνονται πάνω από 2.000 κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα;

Δεν τον ενοχλεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσκυνήσει όσο κανένα άλλο κόμμα στους δανειστές;

Δεν τον ενοχλεί το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει παραδοθεί στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία υπηρετεί και εξυπηρετεί όποτε χρειάζεται;

Δεν ενοχλούνται στη ΔΗΜΑΡ από το γεγονός ότι η Παιδεία, η Υγεία, η Δημόσια Ασφάλεια, το Κράτος το ίδιο είναι διαλυμένα;

Δεν τον ενοχλεί τον Θεοχαρόπουλο το «δόγμα Πολάκη» που λέει ότι πρέπει να μπουν φυλακή κάποιοι για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές;

Δεν τον πειράζει βεβαίως το γεγονός ότι ο Τσίπρας και οι υπουργοί του δεν μπορούν να μετακινηθούν πουθενά χωρίς συνοδεία αστυνομικών, ούτε ότι ο Τσίπρας στέλνει τα ΜΑΤ να δέρνουν από εκπαιδευτικούς μέχρι συνταξιούχους.

Ολα καλά, λοιπόν, για τα ρετάλια της Κεντροαριστεράς που αναζητούν λόγο ύπαρξης, αλλά πλέον δεν υπάρχει κανένας. Κρίμα, γιατί στο χώρο αυτό υπήρχαν αξιόλογα στελέχη με διάθεση για προσφορά, «καθαροί» και κυρίως πατριώτες με την ευρεία έννοια του όρου που δίνει εδώ και δεκαετίες η Αριστερά.

Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει ο κ. Θεοχαρόπουλος είναι να βαρέσει διάλυση στο κόμμα του, να βάλει και μια ταμπέλα που να γράφει «πωλούνται υλικά κατεδαφίσεως». Θα ήταν πιο έντιμο αυτό παρά να ανταλλάσσει την πολιτική του ύπαρξη με καρέκλες. Γιατί ένα είναι σίγουρο. Στην προσπάθεια του Τσίπρα να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ηγεμονεύει στον χώρο, θα «πουλούσε» όποια καρέκλα είχε διαθέσιμη. Το ζήτημα είναι ποιος θα την αγόραζε. Αλλά φαίνεται ότι πρόθυμοι υπάρχουν πάντα.

Για να δούμε τώρα με ποιο τρόπο θα γίνει η ανταλλαγή που από τις 10 Ιανουαρίου είχε γράψει το in.gr. Με θέση στο ευρωψηφοδέλτιο και «πριμοδότηση» για να πάει ο Θεοχαρόπουλος στην καλοπληρωμένη καρέκλα των Βρυξελλών;

Με θέση στο Επικρατείας και μάλιστα εκλόγιμη για να είναι ο μοναδικός στην ιστορία αρχηγός κόμματος που θα είναι βουλευτής χωρίς να έχει εκλεγεί ποτέ; Οι πληροφορίες λένε ότι είναι δύο θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο και μία στο Επικρατείας. Για να δούμε…

Φαίνεται ότι στη ΔΗΜΑΡ δεν παίρνουν μαθήματα και δεν βλέπουν ότι ο Τσίπρας είναι άφιλος και θα τους πετάξει κι αυτούς σαν στυμμένη λεμονόκουπα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024