Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο σόου Τσίπρα: Κεντροαριστερή στροφή απελπισίας με «τελειωμένα» πολιτικά στελέχη

Νέο σόου Τσίπρα: Κεντροαριστερή στροφή απελπισίας με «τελειωμένα» πολιτικά στελέχη

Το επικοινωνιακό σόου που θα στήσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτε άλλο από μια κίνηση απελπισίας. Μια προσπάθεια να στήσει ένα δήθεν ανάχωμα στην ακροδεξιά, μια επιχείρηση που όμως δεν περνάει στον κόσμο

Με την ομιλία του  Αλέξη Τσίπρα, θα κορυφωθεί σήμερα Σάββατο 6 Απριλίου η Πανελλαδική Συνάντηση Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου. Η κινητοποίηση είναι μεγάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Γέφυρα και όλους όσοι θέλουν να δημιουργήσουν τη λεγόμενη Προοδευτική Συμμαχία. Αλλωστε, ένα μισοάδειο κλειστό θα έπληττε καίρια την αγωνιώδη προσπάθεια που γίνεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να εμφανιστεί ως ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ωστόσο, αν δει κανείς τους ομιλητές που θα παρέμβουν, θα αντιληφθεί το ατελέσφορο της προσπάθειας που γίνεται. Μια αποτυχημένη διεύρυνση η οποία τελικά έκανε περισσότερο καλό στο Κίνημα Αλλαγής και τη Φώφη Γεννηματά παρά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μιλήσουν και οι:

  • Αδαμίδης Γιώργος, πρόεδρος ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ
  • Κατσέλη Λούκα, πρώην υπουργός (παρέμβαση μέσω video)
  • Κουτσονάσιος Χρήστος, «ΠΡΑΤΤΩ»
  • Μπίστης Νίκος, πρώην υφυπουργός, Γέφυρα
  • Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης
  • Παναγιωτόπουλος Γιώργος, Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία
  • Παναγιώτου Παναγιώτης, δημοσιογράφος, Γέφυρα
  • Πενταγιώτη Νατάσα, Κίνηση Πολιτών «ΚΟΣΜΟΣ»
  •  Ραγκούσης Γιάννης, πρώην υπουργός
  • Ρεπούση Μαρία, πρώην βουλευτής, Γέφυρα
  • Ρώσσης Λάμπρος, εκπρόσωπος «Χάρτα 19»
  • Τζουμάκας Στέφανος, πρώην υπουργός

Είναι προφανές από τους ομιλητές ότι δεν έχουμε να κάνουμε με καμιά διεύρυνση αλλά περισσότερο με την υιοθέτηση παλαιών υλικών, φθαρμένων και πεταμένων στο πολιτικό περιθώριο. Πρόσωπα που δεν έχουν καμιά ουσιαστική κοινωνική αναφορά και που σίγουρα δεν μπορούν να φέρουν ψηφοφόρους στον ΣΥΡΙΖΑ από το χώρο του κέντρου.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ο Στέφανος Τζουμάκας, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, σε καμιά περίπτωση δεν προκαλούν ενθουσιασμό στον κόσμο που στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε βεβαίως η πρώην υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου, η κ. Λούκα Κατσέλη, η οποία φέρεται να ετοιμάζεται για το ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος και για τη θέση του Επιτρόπου.

Από την άλλη, στελέχη του ΠΡΑΤΤΩ ή της νεοσύστατης κίνησης Γέφυρα, όπως η Μαρία Ρεπούση ή ο Παναγιώτης Παναγιώτου και ο Νϊκος Μπίστης, μάλλον… θα αποσυσπειρώσουν τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ παρά θα φέρουν περισσότερο κόσμο. Αλλά στη ΔΗΜΑΡ (ή ότι απέμεινε από ένα κόμμα χωρίς καμιά πολιτική δύναμη και αναφορά στον κόσμο), αποφασίζουν μαζική στροφή στον ΣΥΡΙΖΑ και κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές. Μια είδηση που το in.gr είχε δημοσιεύσει πριν από πολλούς μήνες και τότε η ΔΗΜΑΡ το είχε διαψεύσει. Τώρα, με απόφαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ αποφασίστηκε να κατέβουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουν μια, δήθεν, κοινή μάχη του προοδευτικού μετώπου κατά της συντήρησης.

Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν περιμένει… συγκίνηση, πάθος ή αγωνιστική διάθεση από έναν πρωθυπουργό κουρασμένο και αδύναμο να δημιουργήσει ένα πραγματικό προοδευτικό μέτωπο κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Δυνάμωσαν το ΚΙΝΑΛ

Μετά το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ έγινε σαφές ότι εκεί υπήρξε μια ενωτική διάθεση και όλοι συσπειρώθηκαν δίπλα στην ηγεσία του κόμματος, αντιλαμβανόμενοι έστω και καθυστερημένα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τους «καταπιεί». Πλέον από αυτόν τον χώρο ο Τσίπρας δεν μπορεί να περιμένει πολλά και θα πρέπει να στραφεί αλλού για να φτιάξει το κεντροαριστερό μέτωπο που ευελπιστεί ότι θα τον δυναμώσει.

Ομως, οι μεγάλες γέφυρες και τα μικρά γεφύρια έχουν πέσει προ πολλού, όσο κι αν στο Μαξίμου ελπίζουν ότι θα δημιουργήσουν ένα αντιδεξιό στρατόπεδο.

Αν κανείς κοιτάξει ακόμη και τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 3 Απρίλη ενόψει της Πανελλαδικής Συνάντησης του Σαββάτου 6 Απρίλη, θα διαπιστώσει ότι καταρχάς παρουσιάστηκαν ως συμμαχικές δυνάμεις που ούτως ή άλλως συμμετέχουν στον ευρύτερο κυβερνητικό χώρο όπως η «Κοινωνική Συμφωνία» της καθ. Λ. Κατσέλη ή η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη που είμαι σήμερα υπουργός Ναυτιλίας.

Από εκεί και πέρα έχουμε την πρωτοβουλία της Γέφυρας, που κυρίως εκπροσωπεί στελέχη από το πάλαι ποτέ «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ,  με πιο γνωστό εκπρόσωπο τον Νίκο Μπίστη, την Ακτιβιστική Κίνηση Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με στελέχη προερχόμενα κυρίως από τις διαδρομές της ΠΑΣΠ, τη Χάρτα 19 που είναι μια ομάδα στελεχών που αποχώρησε πρόσφατα από το ΚΙΝΑΛ, το Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών που είναι μια ομάδα που αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ, τη Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία που περιλαμβάνει στελέχη του ΠΑΣΟΚ που παλιά ήταν κοντά στον αείμνηστο Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, αλλά και το Σοσιαλιστικό Πατριωτικό Κίνημα του Χρήστου Κοκκινοβασίλη, πρώην βουλευτή και υπουργού κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που επίσης είχε περάσει από την Κοινωνική Συμφωνία.

Συμπέρασμα; Αυτό που θα σηματοδοτήσει σήμερα η ομιλία Τσίπρα, τα μηνύματα, τα χειροκροτήματα και οι αγκαλιές και τα χαμόγελα, είναι μια ακόμη κίνηση απελπισίας, μια επικοινωνιακή φούσκα επειδή ακριβώς στηρίζεται σε πολιτικά «τελειωμένα» στελέχη. Κι όπως όλα τα μεγάλα σόου, μόλις κλείσουν τα φώτα όλοι θα έχουν ξεχάσει τι έγινε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024